Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][inne][SQL]Liczenie privow, podobne do liczenie liter, slow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Suzuki
Witam, moglby ktos rzucic okiem na ten kod? Jak mam go na swoim serwerze, to nie liczy mi :x
Kod
<?php
  extract($GLOBALS);
       $msg = addslashes($msg);
     if(!$parts[1]){die("".$main->diee("Poprawna składnia to <$parts[0]> nick treść :-)")."");}
    $text = $parts;
    $text[0] = '';
    $text[1] = '';
****     $q = $db->query("UPATE cau SET toppriv=toppriv+1 WHERE nick='{$parts[1]}' and kanal = '{$kanal}'");  **** TU LICZY
     $q = $db->query("select * from `cau` where `nick`='{$parts[1]}' and kanal = '{$kanal}'");
    if($q->num_rows == 0){
  die("".$main->diee("Uzytkownik o nicku <$mark$parts[1]> " .$r['nick']." nie istnieje!")."");}
       $t = '';
    while($r = $q->fetch_assoc())
    {
    $txt = substr($r['numer'], 0, 200).'';
    $t .= ''.$txt."\r\n";
    $onlineee = $r['online'];
    }
$text = trim(implode(' ', $text). " || Prywatna wiadomosc od : ".$ukanal['nick']."");
    $main->cmdd("$text", $txt);
$main->echoo("Wiadomość prywatna do ".$r['nick']." ".$parts[1]." wyslana pomyslnie :)");
$q =
$db->query("select * from `nicki` where `staff` > '100' ");
    $od = '';
    while($n = $q->fetch_assoc())
   $od[] = $n['numer'];
$mb->addText("$Czat Wyslano PRIV do <$parts[1]> o tresci: ".$text." \r\n", FORMAT_BOLD_TEXT)->setRecipients($od);
     $p->push($mb);
$data = date('d-m-Y G:i:s');
$txt = "$data {$name} do {$parts[1]}: {$text}";
$wiad = file_get_contents('logs/logpriv.txt');
$wiad .= $txt."\n";
file_put_contents("logs/logpriv.txt",$wiad);
$time = time();
$czasonline = time()-$user['czas'];
$db->query("update `userzy` set `czasonline` = czasonline + '{$czasonline}', `czas` = '{$time}' where `numer` = '{$from}'");
?>

1. [/php][sql][/sql][php]
nospor
Popraw posta o BBCODE
Suzuki
juz..

Ktos pomoze? ;/
Turson
Wrzuć w tag php. Gdzie masz podjętą próbę liczenia?
Suzuki
tam gdzie sa gwiazdki
_Borys_
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'UPATE
smile.gif
Suzuki
Thank you it works good wink.gif

A Teraz mam inny problem
  1. <?php
  2. extract($GLOBALS);
  3. $q = $db->query("select * from `cau` where `toppriv`>0 and kanal = '{$kanal}' ORDER BY `toppriv` ASC limit 10 ");
  4. $t = '';
  5. $s = 1;
  6. while($r = $q->fetch_assoc())
  7. {
  8. $txt = substr($r['toppriv'], 0, 200).'.';
  9. $t .= ''.$s.') '.$main->nick($r['nick'], $r['staff']).' '.$txt." wiadomości\r\n";
  10. $s++;
  11. }
  12. $main->echoo("Lista najbardziej rozpisanych w PRIV\r\n".$t."");

jak wysylam priva do usera Test, to liczy userowi Test, a powinno mi lyczyc. Gdzies znowu przeoczylem blad?
nospor
Mowiac bbcode mialem na mysli poprawne BBCODE a nie pierwsze lepsze..... Do kodu PHP stosuje sie BBCODE PHP
Suzuki
Czyli jak ma byc? ;x

juz...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.