Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Własny skrypt h/l z kasą
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bzikus
[TU BYŁ KOD]

Wiem, że ten kod nie powala jakością jak i porządkiem. Liczę na też rady w tej sprawie.

Przechodząc do głównego wątku:

Chciałbym zrobić też połączenie z mysql, skąd bym pobierał dane o ilości kasy po każdej grze, jak i dodawał/odejmował z konta po wygranej/porażce. Chyba każdy wie o co chodzi. Jednakże ja nie mam pomysłu na zrobienie tego. Wystarczy pobranie danej z db i modyfikować a potem tylko insertowac?

Nie będzie to strasznie uciążliwe, jak będzie to funkcjonować po każdej grze - po każdym kliknięciu?

Czy może zrobić to jakoś w sesji?

PS. Ostatnia prośba/pytanie:
Pomysł na uczciwą i skomplikowaną maszynę losująca? Np kodowanie czegoś w md5 [przykład tylko] i potem jeszcze losowanie liczb z tego ciągu ?

Wiem, że fakt, iż jestem nowy na tym forum i w świecie php nie zwalnia mnie z myślenia, ani nie broni przed jakimiś dociekliwościami. Jednakże chodzi mi tylko o 'opinie eksperta'.

Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam smile.gif
Daimos
Nie musisz pobierać z bazy, modyfikować i wrzucać z powrotem, jeśli masz kolumnę wartość w tabeli x, to robisz
  1. UPDATE x SET wartość = wartość + 1

Dzięki temu wartość jest modyfikowana o działanie (tutaj +1).
Co do Twojego kodu, to po co Ci tyle warunków i powtarzanie tego samego tekstu?
  1.  
  2. if(
  3. ($option == "high" && $number>=505) ||
  4. ($option == "low" && $number<=495)
  5. )
  6. {
  7. // wygrana
  8. }
  9. else
  10. {
  11. // przegrana
  12. }
in5ane
Nie powinno się używać czegoś takiego
  1. @$option = $_POST['option'];
Powinieneś zrobić coś takiego
  1. if (isset($_POST['option']))
  2. {
  3. $option = $_POST['option'];
  4. }
  5. else
  6. {
  7. exit(); // czy coś takiego
  8. }
bzikus
[tu też był kod]

Dzięki za podpowiedzi i poprawki. Proszę, tutaj trochę zmodyfikowany kodzik, wraz z dodanym sql jak i $bet - stawką. Wszystko na razie hula, jednakże mam jeszcze pare pytań.

oczywiście baza game wygląda: ID, username, password, cash; przygotowane pod późniejsze pomysły wink.gif

Oczywiście oprócz logowania i sesji chciałbym zastrzec sobie, że :
- cash musi być większy lub przynajmniej równy betowi;
- bet oczywiście nie powinien być null;

Dodać te dwa warunki pod if z wciśnięcia option? Rozumiem, że z &&??

I ostatnie, macie jakiś fajny pomysł, na autoryzowanie połączenia usera? Sprawdzić login i hasło = czy się zgadzają i dopiero puszczać gierkę.

Bardzo dziękuję za poprzednie pomoce, licze na więcej !
Turson
Cytat
Dodać te dwa warunki pod if z wciśnięcia option? Rozumiem, że z &&??

tak

Cytat
I ostatnie, macie jakiś fajny pomysł, na autoryzowanie połączenia usera? Sprawdzić login i hasło = czy się zgadzają i dopiero puszczać gierkę.

tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.