Mam taką prośbę, nagle przestała działać mi księga gości, która cały czas normalnie się sprawowała. Sam ją kiedyś trochę przerobiłem ale chodziła bez zarzutów. Kasięga jest w 1 pliku (1.php no i pilk tekstowy) i jest oparta na plikach i niby wszystko jest ok bo poprawnie zapisuje mi wpisy do pliku (plik.txt) ale mimo to na stronce nie widze, żadnych wpisów. W zamian na okres tymczasowy zicludowałem sobie ten plik.txt więc niby księga działa. I ta moja prosba polega na tym czy mógłby ktos sprawdzić na swoim serwerze czy u niego dzieje się to samo czy może wina stoi po stronie mojego serwera - darmowy of.pl. Chciałem sprawdzic na Lycosie ale tam w ogóle nie moge się dostać na konto ftp... Wchodzę przez total commandera i wszystko się loguje ale na tym się kończy.. nei wiem co jest grane ale to juz inny temat.
Kod do pliku:
1.php
<div id=\"tytul\"> <div id=\"ksi\">Księga Gości</div> </div> <?php if($i==1){ ?> <?php $file=\"plik.txt\"; $data_tekst=\"<span class='kolor-wyroznienia-ksiega'>data:</span>\"; $godzina_tekst=\"<span class='kolor-wyroznienia-ksiega'>godzina:</span>\"; $nick=\"<span class='kolor-wyroznienia-ksiega'>nick:</span>\"; $email=\"<span class='kolor-wyroznienia-ksiega'>mail:</span>\"; $wpis=\"<br />\"; $odstep=\"<br /><br />\"; $kreska_pionowa=\"<span class='kolor-wyroznienia-ksiega'>|</span>\"; $spacja=\" \"; $poczta=\"<a href=mailto:$mail>$mail</a>\"; $linia=\"<div class='linia'></div>\"; ?> <div class=\"wpis-dodany\">wpis dodany - <a href=\"?strona=1&i=2\">Zobacz wpisy</a></div> <?php }else{ ?> <p>jakis tekst</p> <form action=\"?strona=1&i=1\" method=\"POST\"> <table class=\"tabela-ksiega\"> <tr><td>Nick:</td><td><input class=\"ksiega\" name=\"autor\" /></td></tr> <tr><td>E-mail:</td><td><input class=\"ksiega\" name=\"mail\" /></td></tr> <tr><td>Wpis:</td><td><textarea class=\"ksiega\" name=\"dane\" rows=\"4\" cols=\"12\"></textarea></td></tr> <tr><td></td><td><input class=\"przycisk\" type=\"submit\" value=\"Dodaj\" /> <input class=\"przycisk\" type=\"reset\" value=\" wyczyść \" /></td></tr> </table> </form> <?php $file=\"plik.txt\"; ?> <?php } ?> <!-- tego nie powinno być, dałem w zamian zeby wyswietlalo tymczasowo te wpisy... --> <?php include (\"plik.txt\"); ?>
plikowi plik.txt nadaje chmod 666
---
Prosze kod php dawac w [php] wszytkim bedzie lepiej :-)
hwao