Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc przy crone
Forum PHP.pl > Forum > PHP
neo3321
Witam wszystkich bardzo serdecznie..
Posiadam pewien skrypt do obsługi serwera gier, i mam z nim problem bo wymagany jest cron i chciałbym wiedzieć czy lepszy jest co godzine czy co dzień. Jeśli znacie inny hosting co można kupić szybciej działającą to proszę o podanie.

Pozdrawiam Mateusz.

PS. Jeśli to zły dział to przepraszam ale wydawał mi się najsensowniejszy :-)
benzulli
Przecież to zależy od Twojego skryptu jak ustawisz crona. Ja używam na linuxpl.com, jest dodatkową rzeczą w hostingu.
KR2615
Mateuszu, z natłoku podanych przez ciebie dodatkowych informacji mam problem z wyborem odpowiedniego crona dla ciebie. Waham sie pomiedzy 12, 6-cio i 1-dno godzinnym. Aczkolwiek czy do serwera gier nie sa najlepsze crony póltoragodzinne? Chłopaki pomóżcie bo szklana kula mi nawaliła :/
Pyton_000
Ja bym proponował raz na tydzień. Po co sobie męczyć serwer, a niech odpoczywa bidula, i tak go miliony razy na min. tykają i żądają nie wiadomo czego :-|
Johnas
Corn nie zawsze jest wymagany, ponieważ zadania które chcemy wykonać za pomocą corna można często zrobić przy wejściu użytkownika na stronie. Chodzi mi o momenty np. kiedy chcemy wyłączyć premium użytkownika od 00:00 można zrobić sprawdzając czy jest użytkownik który nie powinien mieć premium podczas wejścia dowolnego gościa na stronie, choć to rozwiązanie bardziej obciąża bazę danych ze względu na jedno zapytanie więcej.
KR2615
To o czym pisze GodOfPeople to raczej anacron. Nie powiem że to dziadostwo bo zasada z zamysłu nieco inna, ale tam gdzie można warto skorzystac z crona. Tylko najpierw trzeba wiedzieć, co się chce osiągnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.