Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Cookies nie jest widoczny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Brodżo
Witam serdecznie, otóż mam taki problem, że gdy stworzę ciastko w php na podstrona.php to po przejściu na podstrona2.php już go tam nie widać.
Czy istnieje sposób na obejście tego, aby ono było tam także widoczne, czy jedynie w takim przypadku mogę użyć sesji?
Michael2318
Przecież po stworzeniu ciasteczka w przeglądarce, możesz je odczytać z poziomu każdej strony. Ważne żebyś poruszał się w obrębie tej samej domeny.
Brodżo
Dodam, że obie podstrony są w różnych folderach i dla dwóch podstron są tworzone 2 ciastka, a chciałbym zawsze mieć tylko 1, które będzie dla wszystkich podstron w różnych folderach.
Crozin
Dokumentacja setcookie - czwarty parametr $path - prawdopodobnie go musisz ustawić na /
Brodżo
Na obu tych podstronach mam możliwość tworzenia/edycji ciastka. Po edycji ciastka z podstrona.php domena ciastka jest np. mojastrona.pl, a ścieżka /folder/. Po próbie edycji ciastka z podstrona2.php tworzy się nowe ciastko z danymi: domena mojastrona.pl, a ścieżka /folder2/.
Wnioskuję z tego, że ta ścieżka ma tu coś do rzeczy bo to ona się zmienia i przez nią tworzone chyba są 2 różne ciastka.
Brodżo
Dzięki, pomogło. Wystarczyło dodać:

1. setcookie('cookie', '1', time() + 86400 * 30[b], '/'[/b]);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.