Greg23
29.09.2014, 16:33:32
Witam,
Mam zmodyfikować pewien szablon strony.
Problem polega na tym, że cały css, zamiast w zewnętrznym pliku jest podany bezpośrednio w kodzie html przy danym tagu w formie style="".
Kod przez to jest tak mega nieczytelny, że to się w głowie nie mieści (stosunek tekstu do kodu to jakieś 1 do 100), ale przniesienie tego do zewnętrznego pliku ręcznie zjaęłoby mi chyba z tydzień.
Może istnieje jakieś narzędzie oczyszczające kod, które wyciąga style z html i łąduję do zewnętrznego pliku css ?
Zna ktoś coś takiego ?
Daimos
29.09.2014, 17:16:46
Chyba nic takiego nie znajdziesz, jak program ma zdefiniować Twoje ścieżki? Musiałby Tworzyć klasy/identyfikatory, bo idąc po ścieżce może zrobić się wielki burdel.
Greg23
29.09.2014, 19:36:30
Wiem, że byłoby to trudne do zrealizowania, ale myślałem właśnie o programie, który wycina wszystko ze style="" nadaje zamiast tego klasę lub id i zapisuję ją w css.
in5ane
29.09.2014, 19:40:38
Możesz takie narzędzie samemu napisać. Nie jest to problem. Kilka wyrażeń regularnych, twórz klasy z losową nazwą i następnie kopiuj style i przypisuj do klasy i zapisz to wszystko do pliku CSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.