Mam taki oto fragment w swoim kodzie php, który ma za zadanie umożliwić użytkownikowi wrzucenie dowolnego pliku na serwer.
case "prywatne"; $pliki = new cTemplate; { switch ($_FILES['plik']['error']) { case UPLOAD_ERR_OK: $page->assign['main'] .= "plik został przyjęty prawidłowo"; break; case UPLOAD_ERR_FORM_SIZE: $page->assign['main'] .= "plik jest za duży"; break; case UPLOAD_ERR_PARTIAL: $page->assign['main'] .= "plik jest niekompletny"; break; case UPLOAD_ERR_NO_FILE: $page->assign['main'] .= "brak pliku"; break; default: $page->assign['main'] .= "coś poszło nie tak"; break; } } else $page->assign['main'] .= $pliki->parse("templates/prywatne.html"); break;
do tego mam taki kod html, który ogranicza wrzucenie pliku do 10 MB.
<div> <form action="" enctype="multipart/form-data" method="POST"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="10485760"> Wyślij plik: <input name="plik" type="file"> <input type="submit" value="Wyślij"> </form> </div>
I wszystko byłoby fajnie, bo plik php gdy tylko przyjdzie case "prywatne" wyświetla mi ładnie templatkę i po wybraniu pliku wysyła go tak jak chcę, ale nie wyświetlają mi się moje komunikaty o błędach. Jeżeli wszystko jest ok to wyświetla się komunikat "plik został przyjęty prawidłowo" i plik się kopiuje do katalogu upload na serwerze, ale jak nie jest ok bo np. plik jest za duży to zamiast wyświetlić stosowny komunikat, wyświetla się
Warning: POST Content-Length of 10806553 bytes exceeds the limit of 10485760 bytes in Unknown on line 0
Oczywiście wiem co to znaczy i zarówno w formularzu html ustawiłem ograniczenie i na serwerze upload_max_filesize = 10M i post_max_size = 10M.
Chodzi mi teraz o to żeby nie pojawiał się ten komunikat gdy spróbuję wysłać większy plik tylko mój taki jaki napisałem w skrypcie. Czyli np. "plik jest za duży".
Proszę o pomoc jak to naprawić żeby pojawiały się moje komunikaty a nie te z serwera.