Użytkownik który nie wypełni owych pól otrzymuje informacje aby te pola wypełnił.
A tak wygląda kod który sobie przygotowałem, natomiast nie wiem gdzie go dodać ponieważ mimo tego że dodałem kod to strona nie działa, a jak usunę ten kod strona działa jak ulał lecz nie ma pobierania tych funkcji.
Oto kod jaki posiadam:
http://pastebin.com/S3rrJn1t
A ten kod chciałbym dodać do tego pliku .php
Kod
if(empty($_POST['name']) empty($_POST['age']) || empty($_POST['skin']))
{
$container.='
<div class="error">
<p><em>Wypełnij wszystkie pola!</em></p>
<ul>';
if(empty($_POST['name']))
{
$container.='<li>Wypełnij imię postaci.</li>';
}
if(empty($_POST['age']))
{
$container.='<li>Wypełnij datę urodzenia postaci.</li>';
}
if(empty($_POST['skin']))
{
$container.='<li>Wybierz skin postaci.</li>';
}
$container.='</ul>
</div>';
}
else
{
$cquery = $db->query("SELECT Count(uid) FROM `ac_game_players` WHERE `name` = '{$_POST['name']}'");
$row = mysqli_fetch_row($result);
if($row[0] > 0)
{
$container= '<div class="error"><p><em>Taka postać już jest w bazie danych.</em></p></div>';
}
{
$container.='
<div class="error">
<p><em>Wypełnij wszystkie pola!</em></p>
<ul>';
if(empty($_POST['name']))
{
$container.='<li>Wypełnij imię postaci.</li>';
}
if(empty($_POST['age']))
{
$container.='<li>Wypełnij datę urodzenia postaci.</li>';
}
if(empty($_POST['skin']))
{
$container.='<li>Wybierz skin postaci.</li>';
}
$container.='</ul>
</div>';
}
else
{
$cquery = $db->query("SELECT Count(uid) FROM `ac_game_players` WHERE `name` = '{$_POST['name']}'");
$row = mysqli_fetch_row($result);
if($row[0] > 0)
{
$container= '<div class="error"><p><em>Taka postać już jest w bazie danych.</em></p></div>';
}
Poradziłem sobie natomiast jak ustawiłem kod tak:
} else { { $container.=' <div class="error"> <p><em>Wypełnij wszystkie pola!</em></p> <ul>'; { $container.='<li>Wypełnij imię i nazwisko postaci postaci.</li>'; } { $container.='<li>Wypełnij datę urodzenia postaci.</li>'; } { $container.='<li>Wybierz skin postaci.</li>'; } } $cquery = $db->query("SELECT Count(uid) FROM `ac_game_players` WHERE `name` = '".($_POST['name'])."'"); $row = mysqli_fetch_row($cquery); if($row[0] > 0) { $container= '<div class="error"><p><em>Taka postać już jest w bazie danych.</em></p></div>'; } else { $cquery = $db->query("INSERT INTO ac_game_players (name, skin, age, sex, cash, global) VALUES ('".$_POST['name']."', '".$_POST['skin']."','".$_POST['age']."', '".$_POST['sex']."', '".$_POST['cash']."', '".$_POST['global']."')", ""); $container = 'Rejestracja postaci przebiegła pomyślnie! <a href="gamecp.php?game=samp&action=charlist">Przejdź do przeglądu postaci</a>!'; } } ?>
To kod wczytuje, ale za to nie pobiera informacji jak pole nie jest wypełnione.