Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: frameworki php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
olo707
Witam

Mam pytanie odnośnie działania frameworków php na różnych serwerach. Czy każdy serwer obsługuje najpopularniejsze frameworki jak zend, symfony czy cake czy może zdarzyć się że jakiś serwer (hosting płatny nie darmowy) nie obsługuje jakiegoś frameworka. Z góry dzięki za odpowiedz.

BigPig
Hej,

Serwer może nie obsługiwać danego frameworka, jeśli framework wymaga wyzszej wersji php od tej, którą posiadasz na serwerze. Np. jeśli na serwerze masz tyko php 5.2 to symfony 2 Ci nie pójdzie, gdyż wymaga php 5.3. Innych ograniczeń nie znam.
olo707
dzięki za odpowiedz, ale jesteś pewny żę wersja php to jedyne ograniczenie bo przejrzałem ofertę kilku firm hostigowych gdzie np jest lista obsługiwanych aplikacji i jest codeigniter a nie ma zenda
BigPig
Wydaje mi się, że te notki o obsługiwanych aplikacjach to aplikacje, które posiadają na serwerze instalatory. Czyli, że na serwerze są mechanizmy, które w parę chwil wrzucają na serwer tę aplikację, która Cię interesuje.

Wydaje mi się, że najlepiej będzie jak sam napisz do firmy hostingowej wink.gif Jakoś więcej ograniczeń nie potrafię znaleźć tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.