Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Eliminowanie podwójnej treści w jednej tablicy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
motyl-pl
Witam,
Trochę już programuje w PHP'ie ale tutaj nadszedł problem z którym mam pewien kłopot:
  1. $dane['rejestr_sprzedazy'] = '';
  2. $pdf['rejestr_sprzedazy'] = '';
  3.  
  4. foreach($list->result() as $pobrane) {
  5. $dane['rejestr_sprzedazy'] .= $this->load->view('admin/rejestr-sprzedazy/list', $pobrane, true);
  6. $pdf['rejestr_sprzedazy'] .= $this->load->view('admin/rejestr-sprzedazy/pdf-list', $pobrane, true);
  7. }
  8.  
  9. if($iZrealizowane == 1) {
  10. $list = $this->model_rejestr_sprzedazy->get_rejestr_sprzedazy('', '', '', $dDate_j, $dDate_d, 1); // pobranie danych
  11. foreach($list->result() as $pobrane) {
  12. $dane['rejestr_sprzedazy'] .= $this->load->view('admin/rejestr-sprzedazy/list', $pobrane, true);
  13. }
  14. }

Teraz tłumaczę o co chodzi, chciałbym uzyskać efekt gdzie w tablicy dane pole rejestr_sprzedazy będzie miało unikalną treść.
Czyli po pierwszym foreachu mam treść która by mnie interesowała.
A po drugiej pętli mają tylko dogrywać się dane których nie ma po przejściu przez pierwszą pętle.

Co próbowałem: array_unique ale nie idzie mi to niestety to najlepiej i może jak ktoś zajrzy świeżym okiem zobaczy przebłysk "jak on może tego nie wiedzieć ?" biggrin.gif

Bardzo proszę o pomoc i jednocześnie dziekuje za udzielone wskazówki (każda mile widziana)
Kishin
zdajesz sobie sprawe ze Ty nie dodajesz nowych elementów do tablicy a tylko tworzysz coraz wiekszy w niej 1 element?
Jeżeli taki jest zamysł to i tak mógłbyś zrobic z tego najpierw normalną tablice, wtedy funkcja array_unique by zadziałała a na koncu stworzyc stringa z gotowej unikalnej tablicy.
motyl-pl
faktycznie, spróbuje dac jedną duże każdy elemnt jako osobny zrobić unique i może wyjdzie porządany efekt.
dziękuje!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.