Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z odwołaniem do metody
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Matrix12
Witam,

Posiadam kontroler który daje mi zawartość z bazy danych, chce je umieścić w kodzie HTML i mam problem. Otóż odwołuje się do metody $contact->getResult() to zwraca tablicę i w jednym miejscu zwraca mi dobrą wartość a w drugim miejscu zwraca mi nulla nawet jak to samo pisze.. czy html wpływa na to że ta metoda mi nie przekazuje danych ? Nie chce zrobić dostępu globalnego..
com
prosimy kod smile.gif
Matrix12
Kod php wygląda tak : http://wklej.org/id/1669298/ natomiast HTML to zwykłe divy itd. więc tam nie ma nic ciekawego..
Aqu
Pokaż jak ten kod wywołujesz w tych dwóch przypadkach. Tam gdzie wstawiasz to w htmlu, robisz wcześniej setQuery?
Matrix12
  1. $site = new Site;
  2. $contact= clone($site);
  3. $contact->setQuery('contact_en');
  4. $contact->getResult();
  5.  

Wywołuje to tak
com
Poco robisz taką magie tam?
Musisz pokazać te miejsca bo nikt tu nie zgadnie czemu tak się dzieje nie widząc tego.
Pomijając fakt że na razie to ta klasa za dużego sensu nie ma, to wszystko sprowadza się do tego:
  1. class Site
  2. {
  3. private $pdo;
  4. public function __construct(PDO $PDO)
  5. {
  6. $this->pdo = $PDO;
  7. }
  8. public function Query($db_table)
  9. {
  10. $result = array();
  11. foreach($this->pdo->query('SELECT * FROM '. $db_table) as $row)
  12. $result[] = $row;
  13. return $result;
  14. }
  15. }
  16. $contact = new Site($pdo);
  17. var_dump($contact->Query('contact_en'));

Jak nie chcesz DI to wtedy prosimy kod database po którym rozszerzasz bo trzeba wywołać konstruktor z rodzica zeby odziedziczyć po nim zainicjowany obiekt pdo. Brak podstaw przejrzyj jeszcze raz kurs najlepiej wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.