Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykonanie zapytania a długo czas oczekiwania
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
bobek358
Witam wszystkich,

Mam mały problem z dużymi zapytaniami. W phpMyAdmin czas wykonania pokazuje mi na poziomie 0,08 s dla zapytania łączącego 10 tabel i dającego około 30 tys wyników - 54 kolumny.
Samo zapytanie jest optymalne bo wykonuje się w szybkim czasie, jednak na wyniki muszę czekać około 20 s.
Macie może pomysł dlaczego tak się dzieje?
johny_s
Dodaj limit,
wyświetlenie 30k wyników trochę trwa...
bobek358
Ale tutaj jest problem, bo tym zapytanie wypluwam dla usera plik CSV gdzie muszą być wszystkie dane.
johny_s
jeśli te zapytania nie mają jakiś spersonalizowanych parametrów dla danego użytkownika możesz wynik zapisać do pliku i wysyłać sam plik, a generować go raz na jakiś czas
Damonsson
Jakbyś nie liczył, to wygenerowanie takiej ilości danych zabierze Ci tyle czasu i nic z tym nie zrobisz. Rób to wszystko w tle (nie wiem może jakiś CRON i sprawdzanie co 1s czy jest coś do przetworzenia), zapisuj .CSV na serwerze. Po wygenerowaniu dawaj userowi linka, wysyłaj na maila etc.
bobek358
Hmm wszystko musi iść w czasie rzeczywistym dla różnych danych wejściowych - parametrów.
No nic, chyba pozostaje tylko zmiana parku maszyn ma mocniejsze serwery.
Może to trochę przyśpieszy cały proces.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.