Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] przekierowanie i ukryty formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lamassu
Witam.
Mam formularz z którego są wysyłane dane do sktyptu zapisujacego je w bazie ktory to znajduje sie w tym dokumencie z przekierowaniem.
Teraz dalej muszę przekazać dwie dane do skryptu pokazującego wyniki żebuy kod wiedział jakie rekordy odczytać. Jeśli namotane to wytlumacze inaczej:

dokument1.php
zawiera formularz

dokument2
zapisuje dane z formularza w bazie, przekierowuje na stronę z wynikami, muśi przesłać dalej dane z formularza aby....

dokument3.php
mógł wyświetlić rekordy z bazy na podstawie danych które przyszły do niego z formularza przez dokument2

Teraz nie wiem jak to zrobić.

Tworzę sobie w dokumencie2 formularz z inputami typu hidden kazdy.

Teraz czy ja w znaczniku <form> muszę zamieszczać jaką metodą muszą się wysłać dane i do jakiego dokumentu? Nie wiem czy w ten sposób wogóle się da bo przecież nie ma w formularzu przucisku send.
Sesji nie bardzo oplaca mi sie uruchamiac tylko na dwa dokumenty :/

Dzięki.
ARJ
w 2 pliku tworzysz formularz np.
  1. <form action="dokument3.php" method="post">
  2. <input type="hidden" name="jakies" value="<?echo $_POST["jakies"];?>">
  3. <input type="submit" value="Dalej"></form>
Lamassu
Widzę że muszę uruchomić jednak krótką sesję bo w dokumencie niemogę umieścić przycisku submit. ze względów estetycznych i takich że dokument ten sam przechodzi dalej. Myslałem że da sie to jakoś przesłać bez przycisku.

ok Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.