Spotkałem się z pewnym problemem, otóż pracuję na autorskim systemie CMS i potrzebuję wyświetlić dane zapisane w tabeli.
Z tym problem, że nie mogę wkleić zwykłej pętli foreach, ponieważ wartości jakie chcę wyświetlić nie mają powiązania z plikiem .tpl
MYSQL
id
color
text
order
PHP
Pytanko czy możecie mnie nakierować jak stworzyć owe powiązanie?
TPL
czyta dane z tabeli news. Chciałbym, aby też czytało z tabeli xxx
Moglibyście tutaj też pokazać jak wyświetlić wszystkie rekordy z bazy danych -> tylko z wykluczeniem id i order, ponieważ potrzebne jest mi tylko color i text
Będę wdzięczny za pomoc.
Chyba, ze da się to łatwiej zrobić, potrzebuję pobrać wszystkie wyniki z tabeli.
W tym problem, że mogę, ale z tabeli news pobierac, bo własnie w tej .tpl jestem, a chciałbym z całkiem innej tabeli to pobrać.
W PHP samo zapytanie jest bardzo łatwe -> akurat ten system musiał być stworzony w oparciu o smarty -,-
public function getLegenda($color,$text){ $query = "SELECT color FROM `legenda`"; $this->db->sql_query($query); while($res = $this->db->sql_fetchrow()){ //echo $res['roomId']; $color = $res['color']; } $query = "SELECT text FROM `legenda`"; $this->db->sql_query($query); while($res = $this->db->sql_fetchrow()){ //echo $res['roomId']; $text = $res['text']; } $mySmarty = new Smarty(); $mySmarty->assign('color', $color); $mySmarty->assign('text', $text); return $mySmarty->display('pFaderSecNews.tpl'); }