Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opłaty za paypala
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
doknes
Hej, nie wiedziałem dokładnie w jakim dziale to umieścić więc umieściłem to tutaj ponieważ mam funkcje php, która wprowadza dotacje, no i wszystko fajnie działa, ale jest taki problem, że z każdej dotacji paypal bierze "opłaty" i to nie małe. bo z wpłaconego 1 dolara ja dostaje 67 centów .-. Czym to jest spowodowane? Przecież tak nie powinno być, i w wypadku użycia jakiś stron itp. do dotacji to paypal nie pobiera opłat....
nospor
Jak nie wiesz gdzie pisac to piszesz w Hydepark... Przeciez z php to nie ma zadnego związku. Przenosze
mrc
Może te inne strony mają podpisane umowy partnerskie albo korzystają z jakiejś niestandardowej oferty?
Tuminure
Cytat
bo z wpłaconego 1 dolara ja dostaje 67 centów .-. Czym to jest spowodowane?

Dokładnie tym:
Cytat
Debit/Credit card fee 2.9% plus $0.30 per transaction (the sender decides who pays this fee)

źródło: https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/paypal-fees
pyro
Jeżeli używanie PayPala to nie jest absolutny wymóg to zrezygnuj z niego jak najszybciej i przerzuć się na coś innego, bo jako osoba z pewnym doświadczeniem przy płatnościach jestem w stanie dość śmiało stwierdzić, że mimo największej popularności, PayPal (biorąc pod uwagę nie tylko prowizje, ale też funkcjonalność i bezpieczeństwo) to jedna z najgorszych bramek płatności.
doknes
niestety paypal w tym przypadku jest konieczny :/
O$iek
@pyro może dla Ciebie najgorszy, ale dla mnie z punktu widzenia klienta najlepszy.
marbi
jeszcze nie tak dawno paypal umożliwiał opłatę bez rejestracji bezpośrednio kartą teraz klienci z PL nie chcą się rejestrować i nie chcą płacić przez PayPal :/
pyro
Cytat(O$iek @ 17.07.2015, 14:56:01 ) *
@pyro może dla Ciebie najgorszy, ale dla mnie z punktu widzenia klienta najlepszy.

Jeżeli niespecjalnie interesuje Cię bezpieczeństwo Twoich transakcji, to pewnie że tak wink.gif
Pyton_000
PayPal lubi czasami blokować pieniążki na koncie dłuugo ze względu na różne dziwne rzeczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.