Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aplikacja do rozliczania czasu pracy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
JuniorJack
Witam.
Szukam pomocy w napisaniu aplikacji jak w temacie. Nie oczekuje gotowego rozwiązania a nakierowania, podpowiedzi o czym poczytać jakich można użyć metod.
Aplikacja jako taka istnieje, zrobiona w Excelu a ja mam zrobić jej wersję on-line w php i mysql. Jestem początkujący a napisanie aplikacji traktuje jako projekt praktyczny do nauki.

Wspomniana aplikacja w excelu wygląda tak:

Program jest dużo bardziej rozbudowany. Zrzut pokazuje serce programu no i główny problem.

Chodzi o napisanie bazy danych, formularza oraz ich obsługa w php. W pracy bierze udział kilku pracowników. Pracownicy mają być wcześniej załadowani do formularza z bazy danych przy okazji wpisywania danych o montażu (nr montażu, miejsce itp). Nie wszyscy pracownicy załadowani do formularza biorą udział w każdej czynności co pokazuję "x" przy danym pracowniku. Program ma obliczyć czas pracy od godziny do godziny dla poszczególnego pracownika i zapisać go do bazy danych oraz dać możliwość pobrania pliku PDF z rozliczeniem lub wysłania go na maila.

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź od czego zacząć.
nospor
Zdajesz sobie sprawe, ze podales nam obrazek, ktory dostepny jest dopiero po zalogowaniu?

Cytat
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź od czego zacząć.
No dobra, a czego nie wiesz? Umiesz w ogole pisać w php? Jak nie, to masz zacząć od nauki php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.