Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] 2 błędy shuffle()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzysiuus
Panowie mam 2 błędy i szukam rozwiązania.

mod_fcgid: stderr: PHP Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, object given in

1. shuffle($list->itemsList->item);

mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in

1. if($list->itemsList->item[$i]->itemTitle != ""){

Te błędy są związane z konkretnie z tymi liniami co podałem czy może błąd jest w gdzie indziej?
nospor
Cytat
shuffle() expects parameter 1 to be array, object given in

Z czym masz problem? Nie umiesz tego tekstu wlozyc do translatora google czy moze nie wiesz co znaczy "Wymagana tablica, zamiast tego dano obiekt" ?
Rysh
Cytat(krzysiuus @ 29.09.2015, 12:50:43 ) *
Panowie mam 2 błędy i szukam rozwiązania.

mod_fcgid: stderr: PHP Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, object given in

1. shuffle($list->itemsList->item);

mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in

1. if($list->itemsList->item[$i]->itemTitle != ""){

Te błędy są związane z konkretnie z tymi liniami co podałem czy może błąd jest w gdzie indziej?

Tak jak pisze nospor zapoznaj się z dokumentacją shuffle - w nawiasie masz array $zmianna, tzn że masz tam dać tablicę a nie obiekt. Możesz spróbować przekonwertować na tablicę za pomocą (array).
  1. shuffle((array)$list->itemsList->item);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.