Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Do etykiety
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jarek3366
Witam mam problemy z przeniesieniem do etykiety mam stronę z danymi coś w tym stylu:

- Pomidor Dodaj do ulubionych

- Ogórek Usuń z ulubionych

- Banan Dodaj do ulubionych

- Jabłko Dodaj do ulubionych

- Wiśnia Dodaj do ulubionych

- Truskawka Usuń z ulubionych

Tj na stronie widzę owoce jest ich ok 80 i mam dwa guziki dodaj do ulubionych lub usuń, kliknięcie uruchamia plik usuń (w pliku skrypt MySQL usuwanie z bazy danych) następnie przenosi wraca na stronę z listą, z tą różnica ze wracam na samą górę. Zastosowałem powrót do etykiety # jednak to rozwiązanie ustawia mi stronę z miejscem gdzie jest etykieta na krawędzi górnej strony a ja chciałbym żeby etykieta była na środku.

Chyba że jest jakieś inne rozwiązanie wykonania skryptu MySql bezpośrednio w pliku questionmark.gif?

markuz
AJAX
Jarek3366
tzn mam rozumieć że rozwiązania szukać w zestawieniu PHP + MySQL + Ajax questionmark.gif? tego ostatniego muszę się nauczyć dlatego pytam żeby doprecyzować jakiś link ktoś zna do kursu ?
Comandeer
A nie prościej ogarnąć prosty skrypt JS, który lekko przescrolluje stronę (jeśli nie chce Ci się męczyć z Ajaksem)?
Jarek3366
I jednego i drugiego musiałbym się nauczyć więc pytanie lepiej szkolić się z Ajax czy Js questionmark.gif? Początki w programowaniu smile.gif
Fred1485
To i to ci się w życiu przyda tongue.gif
markuz
Javascript = {AJAX, ....} czyli ucząc się AJAX uczysz się JavaScript.
trueblue
Nad każdym elementem ustaw niewidoczny element o wysokości 50% viewportu, jemu nadaj id takie jak warzywo, a z elementu warzywa usuń id (przenieś wartość do innego atrybutu, lub gdziekolwiek indziej, tak abyś mógł pobrać, wtedy kieruj na URL z hash).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.