http://speedy.sh/8H3cs/dupa.swf
No ok, wiec moj problem polega na tym ze na podstawie jakis tam tutoriali z yt czy neta probuje zrobic sobie flashowe menu w yt. Uzywam programu adboe flash, chodz niekotre tuty sa jeszcze o macromedia. Kody chyba sa jeszcze podobne. ale nie o tym..
Wiec tak, kto spojrzal w link wie o co chodzi.
Narysowalem jakies tam menu, stworzylem kilka scen bo wydawalo mi sie ze takie menu ma wlasnie przekierowywac ze sceny glownej na jakies poboczne np.
MENU(glowna) na opcje(scena druga-inna).. nie wiem.
Uzywam prostego kodu:
stop(); button_1.onRelease = function(){ MovieClip.gotoAndStop("Opcje"); };
Tylko jak widac powyzej jednoczesnie mi sie wyswietla menu i wchodzi w scene Opcji. Co jest tu nie haalo?
gotoandstop moze nie przesyla sceny ale ramke/frame - > lecz wszedzie wlasnie jest ze pisze sie nazwe sceny i to dziala a tu zonk. Czy cos pomijam?
1. tworze scene
2. osobne warstwy bg,naw,napisy itd..(wszystko elegancko)
3. stopuje zeby nie migalo na kazdej scenie
4. gdy dodaje oprogramwoanie guzika juz ma problem i miga(w sensie widac problem na linku)
co jest nie tak? bardzo prosze o pomoc lub wskazowke..
aha co do bledu z "kompilatora"
Lokalizacja: Menu, Warstwa 'Actions', Klatka 1; wiersz: 5; kolumna: 12 1061: Wywołanie potencjalnie niezdefiniowanej metody gotoAndStop za pośrednictwem odniesienia z typem statycznym Class.
Lokalizacja: Menu, Warstwa 'Actions', Klatka 1; wiersz: 4; kolumna: 10 1119: Dostęp do potencjalnie niezdefiniowanej właściwości onRelease przez odniesienie z typem statycznym flash.display:SimpleButton.
co tyczy sie tego gotoandstop ale nei wiem czemu to zle jest