Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wytłumaczenie porady
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marciniszyn
Hej,
na anglojęzycznym forum przedstawiono skuteczne rozwiązanie problemu niedziałającego skryptu.
Niestety nie rozumiem jak mam zmienić kod wg podanych wskazówek.
Proszę o wskazówkę co robię źle.

Porada brzmi:

1. in /modules/mod_sp_portfolio/helper.php line 153 change
  2. ...WHERE parent_id = $parent
  3. into
  4. id = $parent

Fragment kodu wygląda następująco:
  1.  
  2. public static function categories($parent){
  3. $db = JFactory::getDBO();
  4. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `parent_id`='" . $parent. "' AND `published`='1'";
  5. $db->setQuery($query);
  6. $catids = $db->loadColumn();
  7. return $catids;
  8. }

Próbowałem następujących zmian we wskazanej lini kodu:
  1. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE id = $parent" . $parent. "' AND `published`='1'";
  2. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `parent_id`=$parent" . $parent. "' AND `published`='1'";
  3. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `id`=$parent" . $parent. "' AND `published`='1'";

proszę serdecznie o pomoc, pozdrawiam serdecznie
redeemer
Spróbój:
  1. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `id` = " . $parent . "' AND `published`='1'";
vokiel
Lub
  1. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `id` = '" . $parent . "' AND `published`='1'";

A jeśli id i published są liczbowe to po prostu
  1. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `id` = " . $parent . " AND `published`=1";
marciniszyn
Udało się exclamation.gif

Funkcja zadziałała:
  1. $query = "SELECT id FROM #__categories WHERE `id`='" . $parent. "' AND `published`='1'";

Jestem Wam bardzo wdzięczny, gdybyście kiedyś potrzebowali pomocy - możecie na mnie liczyć.
To forum jest the best.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.