Zaczynam swoją przygodę i pomyślałem, że chcę się szkolić tworząc "prostą" grę (idle, incremental) w której użytkownik klika przycisk i dostaje za to monety, za które może kupić różne ulepszenia (tak w skrócie). Nie umiem tylko załapać "organizacji" aplikacji. Zacząłem sobie od głównego modułu 'app', który posiada kontroler 'appController', w którym na początku chcę "dostawać" numer wersji gry z innego modułu.
Całość w obecnej chwili wygląda tak:
// app.module.js angular.module('app', [ 'app.version' ]); // app.controller.js angular .module('app') .controller('appController', appController); appController.$inject = ['versioning']; function appController(versioning) { var self = this; self.version = ''; init(); function init() { getVersion(); } function getVersion() { return versioning.getVersion() .then(function (data) { self.version = data; return self.version; }); } } // version.module.js angular.module('app.version', []); // version.factory.js angular .module('app.version') .factory('versioning', versioning); versioning.$inject = ['$q']; function versioning($q) { var version = '0.0.1'; var services = { getVersion: getVersion }; return services; function getVersion() { return $q.when(version); } }
Możecie mi powiedzieć czy dobrze zaczynam? Ew. nakierować co zrobiłem źle lub co można zrobić lepiej? Głównie chodzi mi o komunikację między modułami. Czy np moje pobieranie wersji jest ok czy lepiej zrobić proste self.version = versioning.version (+ przeróbka versionFactory)?
Czy 1 kontroler w aplikacji (grze) może wystarczyć?