Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Symfony]Niepoprawne ścieżki do zasobów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
valvadis
Witam wszystkich,

mam problem z aplikacją Symfony, otóż postawiłem sobie testową aplikację i podpiąłem do niej Assetic - generuje mi wszystkie potrzebne pliki, ale po włączeniu strony okazuje się, że zasoby nie zostały znalezione (404). Natomiast jeśli zmienię ścieżkę z

"mydomain.loc/style.css"

na

"mydomain.loc/web/style.css"

to wszystko działa poprawnie. Jak mogę to zmienić, żeby linki działały poprawnie? Rozumiem, że wina leży po stronie serwera?
kpt_lucek
To znaczy tyle, że Twój vhost kieruje na katalog główny, a nie tak jak być powinno na katalog web
valvadis
Dzieki za pomoc.

Mam tylko jeszcze jedno pytanie w zwiazku z tym. Mam wykupionego vpsa na mydevil.net i nie moge znalezc, jesli w ogole jest, edycji vhostow. Czy mozna to naprawic przez .htaccessa?

Mój .htaccess wygląda tak:

Kod
DirectoryIndex index.php

RewriteEngine on

RewriteBase /web

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !.*/index.php$
RewriteRule ^(.*)$ app_dev.php [L]

niestety nadal nie działa.
nansss93
Moim zdaniem, skoro masz VPS'a i dostęp przez SSH więc masz dostęp do pliku /etc/hosts
Tam masz vhosty.

Poprawcie mnie, jeśli się mylę
kapslokk
Mylisz się, vhosty w apache znajdują się w /etc/apache2/sites-available/  i tam autor powinien je edytować. Później a2ensite i nazwa vhosta. Plik hosts to zupełnie co innego.
nansss93
Racja. Pomyliło mi się z hostami(domena do IP)

Jeśli jest to nginx to /etc/nginx/sites-available a później dowiązanie poprzez ln -s ....
valvadis
Niestety, z tego co się zorientowałem na tym vpsie nie mam dostępu do konfiguracji serwera sad.gif .

Jedyne rozwiązanie, które przychodzi mi teraz do głowy to konfiguracja .htaccessa, ale nie wiem jakich instrukcji użyć.
kapslokk
To co kupiłeś to chyba nie jest VPS, tylko zwykły hosting. Do jakiego katalogu wpiąłeś domenę?
valvadis
Cytat
To co kupiłeś to chyba nie jest VPS, tylko zwykły hosting. Do jakiego katalogu wpiąłeś domenę?

Niestety na to wygląda, że nie jest to vps, tylko hosting - aplikacja jest w /usr/home/login/domains/domena/public_html a domenę podpinałem definiując rekord w strefie DNS

Kod
hurtownia.login.malopolska.pl    A            3600    91.xxx.xxx.xxx

Spróbowałem jeszcze stworzyć symlinka public_html w /usr/home/login/domains/domena/, który kieruje do katalogu web, ale wtedy wyskakują błędy z open_base_dir:

Kod
Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/home/jakub-ksiazek/domains/hurtownia.login.malopolska.pl\app/../var/sessions/prod) is not within the allowed path(s)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.