Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Funkcja co 2 godziny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Marcinekk
Witam ponownie.

Szukałem, próbowałem, nic.

Otóż chciałbym zrobić, aby przycisk (jakiś tam) był dostępny do kliknięcia powiedzmy co 2 godziny (czas pobierany z bazy).

Jaki mam kod?

Pobieranie aktualnej godziny:

1. $czas=date("H:i:s");

Wstawianie do bazy ostatniej godziny danego użytkownika:

1. mysql_query("UPDATE `hours` SET `user_name` = {$user_data['user_name']}, `attacked` = `{$ev_data['name']}`, `times` = `times` +1, `hour` = {$czas}");

I powiedzmy ten przycisk:

1. <a href="#">Coś tam</a>

Dokładniej chodzi o to, że jak dany użytkownik naciśnie ten przycisk (to mam zrobione że godzina kliknięcia idzie do mysql). Chciałbym aby odczytywało z bazy ostatnią godzine kliknięcia (przez danego usera oczywiście) i jeżeli jest 2 godziny lub wyżej (od tego czasu) żeby mógł kliknąć. Jeżeli jest poniżej to nie.

Proszę o pomoc.
abel1
zrób zapytanie do bazy które sprawdzi godzinę kliknięcia i porównaj z aktualną godziną , jeżeli jest większa od godziny w bazie o te twoje 2 godziny to przycisk się pojawi jeżeli nie to go nie będzie
A żeby to działało bez odświeżania strony to musisz zrobić to w JS
Skrypt JS może sprawdzać co określony czas w twoim wypadku 2 godziny i wyświetli przycisk

Marcinekk
Dobra, jakoś sobie poradziłem. Do zamknięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.