Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dobór technologii do projektu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
d4ng
Cześć chce stworzyć serwis zawierający wszystkie whisky świata - opisy, informacje o destylarniach z małym zapleczem społecznościowym więc projekt dosyć spory... Zastanawiam się nad:

Backend: Laravel lub lżejszy Lumen (znam tylko codeignitera zend i slim'a)
Front: Angular2 (TypeScript) + gulp + sass

Boje się troche o routing (chyba wolałbym żeby realizował to backend z uwagi na późniejsze problemy z pozycjonowaniem google) i komunikacje frontu z backendem, więc fajnie aby rozwiązanie miało szerokie wsparcie.
kpt_lucek
Backend: w teorii głównie chodzi o to, że jak masz kod napisany dobrze, to przeniesienie go gdziekolwiek indziej (Framework) nie powinno być mindfuckiem, ja osobiście polecam SF2/3 (ale to tylko prywatne odczucia)
Frontend: W mojej opinii jeszcze za wcześnie na Ng2, ledwo wyszła "stabilna" wersja, daj jej się "przegryźć" i użyj na razie Ng1/ReactJS

Routing to kwestia dowolna, zakładam, że skoro apka na froncie będzie na FV to backend robiłby jako RESTfull API, więc logicznym jest, że to front przejmuje nad tym kontrolę.
Tutaj masz sporo na ten temat.
vokiel
Zrób backend jako REST API wtedy podmiana na inną technologię/framework będzie dużo łatwiejsza.

Co do frontu to https://vuejs.org/ jest ciekawy i zyskuje na popularności.
aras785
A ja ze swojego małego doświadczenia podpowiem tylko tyle - ZRÓB TO NA TECHNOLOGI JAKĄ ZNASZ smile.gif
Dla ludzi z zew. i tak to nie ma znaczenia. A jeśli portal zacznie nabierać bardzo dużego ruchu to wtedy należy się martwić.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.