Już chyba czas żeby zmienić na dobre phpamatora na coś nowego ale ... z uwagi na to, że nie radzę sobie chyba jednak pozostanę przy tym

Ale do rzeczy.
Na szczęście jak widze nie tylko ja mam podobne problemy

Chodzi o przykład poniżej:
w którym to usiłuję pobrać i pogrupować pewne wartości na podstawie aktualnie "obrabianego" rekordu a właściwie jednej z jego wartości.
$output = '<table class="table tblList fourColTable" border="1" id="return"><tr><th>Visits</th><th>Page url</th><th>Flags</th><th>Go to</th></tr>'; $query1 = "SELECT page, count(page) as cnt FROM `analytics` GROUP BY page"; $query2 = "SELECT countryCode FROM `analytics` WHERE page = '.$page.' GROUP BY page,countryCode"; $a = 1; $str = $row['page']; foreach($result as $flag){ } $list .= $flag; $output .= '<tr><td>'.$row['cnt'].'</td><td>'.$page.'</td><td>'.$list.'</td><td class="cent"><a target="_new" href="'.$row['page'].'"><i class="fa fa-globe"></i>X</a></td></tr>';$a++; } $qutput .='</table>';
Jak widać wykonując pierwsze query usiłuję wykonać kolejne, które to miałoby zebrać countryCode dla wskazanego url'a, zebrać do kupy, utworzyć zestaw obrazków który następnie miałby znaleźć się w jednej z kolumn tabeli.
ale jak to zwykle bywa coś namotałem i nie moge sobie poradzić, pokazują się owszem obrazki ale tylko wtedy gdy wyrzucę z zapytania drugiego "WHEN page ="
ale wtedy z kolei następuje zinkrementowanie i mam setki obrazków w każdym rzędzie a powinno odczytywać dla danego url i grupować co w efekcie powinno pokazać dwa, trzy obrazki na każdy url.