Wasabi
1.12.2016, 21:33:10
Witam
Odziedziczyłem stronę, po programiście, który teraz nie zamierza pomóc i nie ma z nim kontaktu.
Mam problem ze stroną - slim framework, php, html, css, js.
Po wklejeniu nowego kodu strona przestaje działać i wyświetla się komunikat: error 8 trying to get property of non-object. Linia kodu, do której przyczepia się error : $app->request -> isXhr();
Przepraszam, że nie mogę wkleić całego kodu - szefunio zabronił. Czy macie jakieś pomysły co może być tego powodem - nawet zwykłe echo psuje stronę :/ , bez kompletnie nowych linii kodu, strona działa poprawnie.
Za wszystkie sugestie bardzo dziękuje!
PS: Komentarze, które nie mają na celu pomóc proszę zostawić sobie.
viking
1.12.2016, 21:38:25
Co rozumiesz przez kompletnie nowy kod? Slim2 zaktualizowany do v3? Z tego jasno wynika ze zmienna app nie jest obiektem.
Wasabi
1.12.2016, 22:15:49
Strona działa normalnie, kiedy ja wkleje dajmy na to swoja funkcje mam error 8 - to mam na mysli mowiac kompletnie nowa linia/kod
Tak slim jest w v 3
viking
1.12.2016, 22:17:47
To kod który tu podajesz jest dla v2. Slim 3 działa w oparciu o psr-7.
Wasabi
1.12.2016, 22:25:36
Wiec dlaczego działa do tej pory normalnie? a ja ja wstawie kod to przetaje??
Może z innej strony, bez kodu - czy może ktoś miał kiedyś podobny przypadek ze po wklejeniu kodu strona przestała działać.
viking
1.12.2016, 22:40:34
Tak jak mówiłem. PHP pokazuje ci wyraźnie ze nie masz obiektu app. W Slim3 to nie działa w ten sposób. Dostęp do request i response masz bezpośrednio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.