Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne klikanie w button
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Maciek316
Witam, proboje automatycznie kliknac w button za pomoca js, ale cos mi nie dziala.
Mysle ze to przez wlasne atrybuty w buttonie.
  1. <button id="test" class="btn btn-default" type="button" data-layer-target="#modal-2">Modal-like</button>
  2. <script>
  3. document.getElementById("test").click();
  4. </script>

viking
Wszystko działa https://jsfiddle.net/qzgL3wyw/
Maciek316
Wiem ze alert dziala smile.gif Aczkolwiek jeśli sam klikne w button to mi sie wyswietla, jesli go wywolam automatycznie to nic sie nie wyswietla.
viking
No to pokaż więcej kodu. Może jeszcze nie jest gotowy listener odpowiedzialny za klikanie.
Maciek316
Tylko tyle mam kodu:

1. <button id="test" class="btn btn-default" type="button" data-layer-target="#modal-2">Modal-like</button>
  2. <script>
  3. var test = document.getElementById("test");
  4. test.addEventListener('click', function(e){
  5. console.log(e);
  6. alert('ok');
  7. });
  8. document.getElementById("test").click();
  9. </script>
  10.  
  11. <div id="modal-2" class="modal-2 tiny-layer-hide" data-close-on-overlay-click="false" data-close-on-esc-key="false" data-close-btn-markup="false">
  12. <div class="woman"></div>
  13. <div class="woman2">
  14. <h3>Awansowałeś!</h3>
  15. </div>
  16. </div>

Reszta to biblioteka js tiny-layer.
viking
Ta biblioteka jest przestarzała na rzecz https://github.com/floriancapelle/jquery-flex-modal
Gdzie osadzasz plik js biblioteki? Na końcu strony?
Maciek316
Plik js na koncu, css na poczatku.
Sprawdzę też nowszą bilbiotekę, dziękuje smile.gif
viking
Zatem jeśli jest na końcu musisz też na końcu umieścić wywołanie. DOM wczytuje się przed zewnętrznym plikiem.
Dodatkowo używasz jquery (ponieważ to plugin jquery) zatem poprawne będzie też $('#test').trigger('click');
Maciek316
Przerzuciłem sie na nowszą wersję i zastosowałem sie do wskazowek.
Wszystko juz dziala, dziekuje!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.