Witam, mam pytanie odnośnie odświeżania strony. Tzn mam strone na np. localhost czy serwerze obojetne. Modyfikuje cos na stronie, jakas zmiana kosmetyczna w css - zlozmy kolor textu gdzies. Po odswiezeniu (najczesciej w google chrome) ta zmiana jest nie widoczna. Musze czyscic historie/cache itd. Wiem ze pliki css sa zapisywane w danych przegladarki ale czy sa jakies wtyczki do przegladarek czy cos innego by przyspieszyc ten fakt(odswiezenie) i za kazdym razem nie kasowac historii?
radziopoke
19.02.2017, 15:44:43
Jest na to kilka sposobów. 1. Najłatwiejszy to odświeżanie za pomocą kombinacji klawiszy ctrl+F5 2. Kliknij prawym przyciskiem na przycisk odświeżania w przeglądarce i wybierz odpowiednią opcję. 3. Gdy masz często otwarte narzędzia deweloperskie to wystarczy wejść w ustawienia tych narzędzi i zaznaczyć opcję: Disable cache (while DevTools is open). W tym wypadku w czasie odświeżania musisz mieć otwarte te narzędzia. 4. Ostatecznie można poszukać jakiegoś dodatku do chrome
lukash82
22.02.2017, 09:48:06
Polecam Firefox-a. Nie korzysta tak namiętnie z cache jak chrome od pewnego czasu.
Puszy
22.02.2017, 09:55:19
Możesz też to zrobić tak, z tym że nigdy się to nie załapie do cache, musisz być tego świadomy: