Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podmiana zawartości diva
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Piotrek50501
Witam,
Czy możliwa jest podmiana wiekszej zawartości diva za pomocą document.getElementById?? Bo na stronie mam jeden formularz, a po kliknięciu w przycisk chce zmienić go na zupełnie inny? Próbowałem Wklejać na różne sposoby i nie działa. Dodam że gdy dodam tak:
  1. document.getElementById("field2").innerHTML= "wartosc";

To wtedy działa, klikając w przyciski zmienia się zawartość diva
nospor
Nie kumam. Raz piszes ze nie dziala, a po chwili wklejasz kod i mowisz ze dziala... Sie zdecyduj tongue.gif
Piotrek50501
Nie działa jak w miejscu "wartosc" wklejam cały formularz. Właśnie nie wiem jak to podmienić.
nospor
To moze pokaz jak wklejasz caly formularz.

Juz teraz moge ci powiedziec, ze w js nie mozesz od tak sobie lamac linii w tekscie
Rowniez jesli wkladasz ciapki w ciapki to trzeba te ciapki escapowac
Piotrek50501
  1. function tab1(){
  2. document.getElementById("search_change").innerHTML="@using (Ajax.BeginForm("Sort_tab1", "Ksiegarnia", //Sort_tab -> chce zmieniac ten element Sort_tab1, Sort_tab2, Sort_tab3
  3. new AjaxOptions
  4. {
  5. UpdateTargetId = "tab1", //tab ->tab1, tab2, tab3
  6. HttpMethod = "GET",
  7. InsertionMode = InsertionMode.Replace,
  8. OnFailure = "brakDanych"
  9. }))
  10. {
  11. <div>Nazwa: </div>
  12. <div>@Html.TextBox("search")</div>
  13. <input type="submit" value="Szukaj" />
  14. }"
  15. }

fakt jest to formularz ajax w asp.net ale problem tkwi w javascripcie. Właśnie nie wiem jak to powinno wyglądać
nospor
Robisz tutaj wlasnie te dwie rzeczy o ktorych wspomnialem. Popraw je, a bedzie dzialac
Piotrek50501
  1. function tab2() { //nie dodawałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. document.getElementById("search_change").innerHTML= "\@\using \(Ajax.BeginForm\(\"Sort_tab1\", \"KsiegarniaKsiazki\",\
  3. new AjaxOptions\
  4. {\
  5. UpdateTargetId = \"tab1\",\
  6. HttpMethod = \"GET\",\
  7. InsertionMode = InsertionMode.Replace,\
  8. OnFailure = \"brakDanych\"\
  9. \}\)\)\
  10. \{\
  11. \<div\>Nazwa: \</div\>\
  12. \<div\>@\Html.TextBox\(\"search\"\)\</div\>\
  13. \<input type=\"submit\" value=\"Szukaj\" /\>\
  14. \}"
  15. }

Mógłbym prosić o sprawdzenie czy dobrze escapuje bo kompilator cały czas wywala mi błąd analizatora składni i wskazuje na tą linię
  1. <div>@\Html.TextBox\(\"search\"\)<\/div>\
  2. </scripit>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.