Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesyłanie danych do bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
TurekBurek
Witam

Chciałbym dostać tu pomoc nie powiem ,że nie liczę na was ,bo szczerze to pisząc siedzę nad tym już całą noc do teraz i nie wyrabiam dlaczego po wpisaniu
danych do formularza nie pokazuje się żaden błąd i mimo to w bazie danych nic nie mam. Przyznaje się ,że3,4/10 umiem ,ale jakoś idzie nie liczę na podanie na
tace treść jest w linku ze względu na to ,że nie mogłem wrzucić ,bo za długi lub jakiś inny błąd http://www32.zippyshare.com/v/P4QUMvPc/file.html jest w nim jeden
plik "txt" w ,którym są 4 pliki sklejone treściami osobno jak w plikach php i bazie danych. Ja już nic nie widzę po mimo ,że pewnie na pewno coś jest nie tak haha.gifs

rejestracjauzytkownika.php

powitanied.php

connectd.php

i baza danych

Będę bardzo wdzięczny za jaką kol wiek pomoc smile.gif
viking
Na przyszłość wrzucaj kod online. W formularzu "emial" sprawdzasz "email". Włącz pełne raportowanie błędów w kodzie.
freewalker
Najpierw odpowiedz sobie na pytania:

1- czy założyłeś bazę danych i na jakim silniku
2- czy nawiązujesz połączenie z bazą danych podając dobre hasło i nazwę bazy
3- czy wprowadzasz wszystkie wymagane dane (jak jakaś wartość w tabeli ma "not null" a wysyłasz pustą treść to nie doda nic do bazy)
4- jaka wersja PHP, bo mysql_query (jeśli MySQL) w PHP 7 już nie działa

zakładając, że wykonujesz polecenia przez mysql_query zrób tak:

$zapytanie=TWOJE ZAPYTANIE;
mysql_query("insert into TABELA values(TUTAJ WARTOSCI ZGODNIE Z TYM CO MASZ W TABELI)") or die ("błąd dodawania: ".$zapytanie);

i prześledź w ogóle co dodajesz, jak dane się zgadzają to nie masz połączenia z bazą i wróć do pkt 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.