Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświetlaniem informacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alkesz1718
Witam,
Piszę skrypt pozdrowień i mam problem z wyświetlaniem informacji w panelu admina o nowym pozdrowieniu do zaakceptowania...
Chodzi o to że jak użytkownik wyśle pozdrowienie to trzeba je zaakceptować aby się wyświetliło ale aby moderator lub administrator wiedział że pojawiły się nowe pozdrowienia w bazie to informuje go o tym specjalne okienko i z nim mam właśnie problem gdyż w przypadku dodania kilku pozdrowień zamiast 1 okienka wyświetla się ich tyle ile jest nowych pozdrowień i chcę to jakoś ogarnąć...

Poniżej podaję kod do wyświetlania tego okienka:
  1. $row = $db->super_query( "SELECT * FROM " . PREFIX . "_pozdro order by date DESC" );
  2.  
  3. foreach($row as $kod){
  4.  
  5. if($kod['approve'] == 0 )
  6. {
  7. echo <<<HTML
  8. <script language="javascript" type="text/javascript">
  9. <!--
  10.  
  11. $(function(){
  12. setTimeout(function() {
  13. Growl.info({
  14. title: '{$lang['p_info']}',
  15. text: 'Od czasu ostatniej twojej wizyty, otrzymano nowe pozdrowienia od użytkowników. Chcesz je teraz obejrzeć?'
  16. });
  17. }, 2000);
  18. });
  19.  
  20. //-->
  21. </script>
  22. HTML;
  23. }
  24.  
  25. }

Wartość APPROVE jest od akceptacji. Jeśli pojawią się nowe wpisy z wartością 0 to wtedy ma się pojawić tylko 1 okienko niezależnie od ilości nowych wpisów a jeśli nowe wpisy mają wartość APPROVE = 1 to okienko się nie pokazuje

nospor
NO ustaw sobie w petli jakas zmienna na true gdy choc jeden bedzie APPROVE=0 a okiekno pokazuj na podstawie tejzmiennej poza petla. Przenosze
alkesz1718
ok rozwiązałem to w troszkę inny sposób ale teraz mam inne pytanie...
Chcę by ten kod był wyświetlany dla np 2/3 grup użytkowników (do wyboru przez administratora).
Aktualnie napisałem taki kod:
  1. $row = $db->super_query( "SELECT * FROM " . PREFIX . "_pozdro order by date DESC" );
  2. $num_pozdro = $db->num_rows($db->query("SELECT * FROM ".PREFIX."_pozdro WHERE approve = '0'"));
  3.  
  4. if($row['approve'] == 0 && $member_id['user_group'] == 1 || $member_id['user_group'] == 2)
  5. {
  6. echo <<<HTML
  7. <script language="javascript" type="text/javascript">
  8. <!--
  9.  
  10. $(function(){
  11. setTimeout(function() {
  12. Growl.info({
  13. title: '{$lang['p_info']}',
  14. text: 'Od czasu ostatniej twojej wizyty, otrzymano <b><u>{$num_pozdro}</u></b> nowych pozdrowień od użytkowników. Chcesz je teraz obejrzeć?'
  15. });
  16. }, 2000);
  17. });
  18.  
  19. //-->
  20. </script>
  21. HTML;
  22. }

i teraz chcę uprościć tą funkcję IF z user_group by nie dopisywać || $member_id['user_group'] == ID za każdym razem tylko np || $member_id['user_group'] == ID, ID, ID, ID (tutaj by było odwołanie do pliku config gdzie admin wpisywał by ID grupy dla której ma być wyświetlana informacja)

Jeśli nie ma prostszego sposobu to trudno
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.