Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]prośba o pomoc - skrypt php na Mediawiki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Burza
Ratunku. Jak Wasze forum nie pomoże, to dla mnie koniec.
Uruchamiam kolejną wiki. Poprzednie dwa razy skrypt index.php zadziałał, aplikacja się uruchomiła. Tym razem widać, że skrypt odpalił, ale wychodzi komunikat:
MediaWiki 1.34.2
LocalSettings.php not found.
Please set up the wiki first.
Czyli skrypt niby działa, ale kluczowych działań nie wykonuje. Gdy wchodzę w owo "set up", to wychodzi:
Fatal error: Uncaught Error:
i tu oczywiście cała lista tego, co nie tak.
Co mogę? trochę mi zależy na tym akurat miejscu hostingu. Sam próbowałem dwa razy i w obu przypadkach efekt identyczny.
Ktoś życzliwy pomoże?
Szukałem na forum rozwiązania, ale nie znalazłem. Jeśli słabo szukałem, uprzejmie proszę o przekierowanie
Lord
Cytat(Burza @ 16.07.2020, 11:34:19 ) *
Fatal error: Uncaught Error:
i tu oczywiście cała lista tego, co nie tak.

zacznij od podanie co jest nie tak
Burza
Byłem ciekaw, czy w ogóle ktoś sprawę zauważy i czy jakikolwiek odzew będzie.
Całość wpisu zaczynającego się od fatal error wygląda:
Fatal error: Uncaught Error: Class 'Liuggio\StatsdClient\Factory\StatsdDataFactory' not found in /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/libs/stats/BufferingStatsdDataFactory.php:35 Stack trace: #0 /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/AutoLoader.php(109): require() #1 [internal function]: AutoLoader::autoload('BufferingStatsd...') #2 /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/ServiceWiring.php(836): spl_autoload_call('BufferingStatsd...') #3 /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/libs/services/ServiceContainer.php(458): Wikimedia\Services\ServiceContainer->{closure}(Object(MediaWiki\MediaWikiServices)) #4 /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/libs/services/ServiceContainer.php(427): Wikimedia\Services\ServiceContainer->createService('StatsdDataFacto...') #5 /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/MediaWikiServices.php(1030): Wikimedia\Services\ServiceContainer->getService('StatsdDataFacto...') # in /home/parafi39/domains/parafiadrawno.pl/public_html/includes/libs/stats/BufferingStatsdDataFactory.php on line 35

Ciekawe, czy ktoś coś podpowie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.