Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Jak przenieść ogromną bazę danych mysql z jednego na drugi komputer?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szczrzcz
Cześć, mam problem z wyeksportowaniem bazy danych mysql, struktury i danych. Eksportuję komendą w konsoli ale efekt jest taki, że mysql zasypia i nic się nie generuje. Proszę o jakieś porady. bo wkrótce rozpocznę operację ostateczną czyli będę eksportować jedna po drugiej tabeli ze stu tabel co zajmie mi kilka dni.
Tomplus
Nie powiedziałeś nam czy robisz to w konsoli czy w PHPMyAdmin.
Ale wydaje mi się że w panelu admina. Dlatego proponuję konsolę i tam zrobić zrzut bazy danych do .sql a potem skompresować jako .tgz => tar -xzvf baza.tgz

https://hevodata.com/blog/migrate-mysql-dat...en-two-servers/

ohm
Nie ma mozliwosci zeby mysql 'zasypiał', chyba ze ktos cos pochrzanil w konfiguracji.

Pokaz komendy, napisz jak duza baza i zobaczymy.
LowiczakPL
Cytat(szczrzcz @ 23.10.2021, 11:14:42 ) *
... Eksportuję komendą w konsoli ale efekt jest taki, że mysql zasypia i nic się nie generuje ...

Twoje zasypianie to może nic innego jak robienie zrzutu bazy danych, tylko Ty to odbierasz jako uśpienie mysqla, zrób tak odpal sobie polecenie top oraz uruchom polecenie kopii zapasowej jeśli wykorzystanie dla procesora (procesu mysql) spadnie do 0 znaczy się usnął ale jak będzie 100% to jednak pracuje w tle.
Pyton_000
Jaka to jest ogromna baza z ciekawości? Pytam by dobrać dobre rozwiązanie do problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.