Mam pytanie, czy da sięza pomocą php tworzyć katalogi? Ponieważ chciałbym aby po wpisaniu na stronce po wpisaniu jakiejs nazwy stworzyc tablele w MYSQL (zrobione), dodać uzytkownika do .htpasswd (zrobione) i stworzyć katalog z odpowiednimi plikami.
I drugie pytanie mam skrypt który dodaje mi użytkowników do pliku .htpasswd tylko nie potrafie sprawdzac czy wczesniej juz taki uzytkownik zostal dodany kod jest nastepujacy
<?php include('../madarphp/db_conf.inc.php'); $link=\"uzytkownik.php?action=dodaj\"; <form name=form1 method=\"post\" action=\".$link.\"> <table width=100% border=0> <tr> <td width=20%>Użytkownik : </td> <td width=80%> <input type=text name='uzyt'> </td> </tr> <tr> <td width=20%>Hasło : </td> <td width=80%> <input type=text name='haslo1'> </td> </tr> <tr> <td width=20%> </td> <td width=80%> <input type=submit name=Submit value=Dodaj> </td> </tr> </table> </form> \"; if ($action==\"dodaj\") { if ($uzyt==''){ } else { if ($haslo1==''){ } else { $noweDane = \"\".$uzyt.\":\".$haslo.\"n\"; $noweDane .= $stareDane; } } } ?>