Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SDI+router+apache+sql
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
djwaldi
Witam Wszystkich exclamation.gif
Mam SDI i router UMAX UGATE II. Zainstalowalem sobie Apache i wszystko dziala bez problemu na moim kompie i w sieci lokalnej tez smile.gif. Router ma mozliwosc założenia wirtualnych serwerow co tez zrobilem..... MaM pytanie .... Jak skonfigurowac Apache zeby po wpisaniu numeru ip SDI w przegladarce wszystko dzialalo questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
Z góry dzieki .............
Strus
Standardowo powinno działać smile.gif

Odblokowałeś port 80 dla ludzi z poza LANu ?
djwaldi
No nie wiem questionmark.gifquestionmark.gif A jak to zrobic w Win Xp questionmark.gifquestionmark.gif?
Strus
Cytat(djwaldi @ 2005-03-11 23:01:36)
No nie wiem questionmark.gifquestionmark.gif A jak to zrobic w Win Xp questionmark.gifquestionmark.gif?

A to tym razem ja nie wiem.

Chodziło mi o odblokowanie portu 80 na firewallu, ale nie wiem jak to się w Windowsie robi.
W XP jest wbudowany firewall i jak nie używasz innego to musisz tam ustawić, ale dokładnie Ci nie powiem jak.
SongoQ
Port odblokowujesz na routerze.

Osoby w lanie widza Twoj serwer?questionmark.gif
dr_bonzo
Musisz miec przekierowanie z portu 80 routera na ip twojego kompa i port (np. 80).
djwaldi
no wlasnie .... w lanie mnie widzą ..... no i na routerze ustawilem ip mojego kompa jako serwer i wszystko GRA:) no tylko ze czasami jak ktos wpisze adres tego mojego SDI to jak ja cos u siebie na kompie dodam to oni jeszzce tego nie widza jak wpisuja muj adres worriedsmiley.gif musze resetowac serwer Apache questionmark.gifquestionmark.gif?
dr_bonzo
Nie masz gdzies po drodze proxy/cache?
djwaldi
A coto takiego questionmark.gif? Wlasnie zauważylem ze Apache byl uruchomiony 4 razy czy to cos przeszkadzazało questionmark.gifquestionmark.gif
SongoQ
Wydaje mi sie ze apache i php nie ma nic do tego. Tak sie tez dzieje dla userow z zewnatrz? Jesli nie to cos problem z proxy.
djwaldi
Oki Dzieki exclamation.gif Bede sie dalej meczyl biggrin.gif A gdzie mozna to jeszcze sprawdzic te ustawienia w windowsie?questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.