Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z include
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dj82
Witam
Prosze o pomoc poniewaz chce zrobic nastepujaca rzecz:
Chce sprawdzic czy uzytkownik podal prawidlowe dane podczas logowania, i jesli nie jest aktualnie zalogowany to wczytuje sie strona pokaz.php jednak chce tez przekazac dalej pewne zmienne i proboje cos takiego include('pokaz.php?nr='.($id); jednak wywala sie blad ze nie mozna czegos takiego zrobic gdy podaje bez zmiennej tzn. include('pokaz.php') to wszystko jest ok jak mozna to obejsc z gory dzieki za odpowiedzi sorki za bledy staralem sie pisac zrozumiale:)
hwao
  1. <?php
  2. $id = 7;
  3. include('pokaz.php?nr='.$id);
  4. // taki zapis jest bez sensu poniewaz jezeli masz ta zmiena tutaje to bedziesz ja 
  5. ial takrze w include czyli pokaz.php mozesz dac bez niczego echo $id; i bedzie d
  6. ialac
  7.  
  8. // wiece daje sie 
  9. include('pokaz.php');
  10. // include dolacza plik jako zrodlo a nie wynik
  11. ?>
Guest
// taki zapis jest bez sensu poniewaz jezeli masz ta zmiena tutaje to bedziesz ja mial takrze w include czyli pokaz.php mozesz dac bez niczego echo $id; i bedzie dzialac

tak ale zalezy mi na przeslaniu tej zmiennej dalej i nie wiem jak to zrobic echo to mi wypisze na ekran zmienna a ja musze ja przekazac z jednego skryptu do drugiego.... to tak jak w formularzu uzywam hidden zeby przekazac pewne zmienne ale jak to zrobic w przypadku kiedy nie ma formularza??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.