Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe okno
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
polibode
Witam

Co muszę zmienić w tym układzie aby po wybraniu elementu z następującej listy mogłbym przenieść sie do nowego okno, otworzyć linka w nowym oknie

1. <form class=menu method="POST" target=_blank>
  2. <SELECT ONCHANGE="location = this.options[this.selectedIndex].value;">
  3. <OPTION VALUE="</span>">Lista wydruków</OPTION>
  4. <OPTION VALUE="">-->Plan sprzedaży<<span style='color:blue'>/OPTION>
  5. <OPTION VALUE="include/wykres_plan_sprzedazy_dzienny_total.php\".SID.">-->Plan-realizacja</OPTION>
  6. </SELECT>
  7. </form>

Oto odpowiedź
  1. <form class=menu method="POST" target=_blank>
  2. <SELECT onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_blank','width=640,height=500');">
  3. <OPTION VALUE="</span>">Lista wydruków</OPTION>
  4. <OPTION VALUE="">-->Plan sprzedaży<<span style='color:blue'>/OPTION>
  5. <OPTION VALUE="include/wykres_plan_sprzedazy_dzienny_total.php\".SID.">-->Plan-realizacja</OPTION>
  6. </SELECT>
  7. </form>

Jak jednak zrobić aby po ponownym uzyciu tego samego <select> znów można było przeskoczyć do nowej strony, nie chce za bardzo działać i wymaga przeładowania strony....
Owszem działa to ale , ja piszę w php i niestety nie mogę przeładowywać strony, Jest jeszcze jakas mozliwosć?
  1. <SELECT onchange="window.open(this.options[this.selectedIndex].value,'_blank','width=640,height=500'); history.go(0);">

Jak sobie poradzić z moim problemem?
Draugfor
Nie wiem, czy dobrze rozumiem.
A gdzie jest Twoja strona? Bo moze musialbys przywrocic domyslny stan pola select?
Sluzy do tego: selectedIndex=0.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.