Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: heh...do oceny forum i galeria
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
trucksweb
daje do oceny przerobiona skorke forum phpbb oraz gaklerie copernime takze przerbiana. Chidz zwlaszcza o sugestie dzieki ktorym mozna bardzie upodobnic te 2 komponenty do wygladu strony www.trucker.waw.pl (aktualnnie na trucker.e-host.net.pl)

Mialem dosc spore problemy zwlaszcza z forum, aby je dopasowac do strony- i nie wiem jak to wyszlo-mnie pasuje, slyszalem ze pod opera sie roznie zachowuje ktos moze to sprawdzic.

Prosze o pomoc i sugestie:oto
adres forum: forum
adres galerii:galeria
Vertical
Na forum nie widzę aż takiej dużej różnicy...
Jeśli chodzi o galerię to tych napisów pod obrazkami się nie da przeczytać. Za bardzo zlewają się z backgroundem.
trucksweb

prosze nie wklejac tyle kodu tylko dawac linka... hwao

wlasnie nie moge tego zmienic, juz mi sie wszystko "merda". nie moge znalesc wiersza odpowiadajacego czcionce:(
A jak sie zachowuje pod przegladarkami forum i galeria??
Vertical
Testowałem na FireFox oraz ie. Na obudwu przeglądarkach forum i galeria działają dobrze, i, co dziwniejsze, tak samo winksmiley.jpg
trucksweb
no to najwazniejsze ..ufff.
na poczatku byl dosc duzy problem z IE po przerobce wszystkie tableki mimo 100% mialy szer ok. 20% ,ale juz sobie z tym poradzilem tongue.gif
dzieki.

a znajdziesz mzoe odp. do tej czcionki galerii?? rolleyes.gif
Vertical
Cytat
.album_stat {
      font-size : 85%;
      margin: 5px 0px;
}

...nie wiem, czy zadziała, ale może zamiast tego powinno być:
Kod
.album_stat {
      font-size : 85%;
      margin: 5px 0px;
      color: kolor_czcionki;
}
trucksweb
ok, sprobuje zamienic i dam znac.
dzieki smile.gif
hwao
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=20...ndpost&p=167142

Co do galeri to mdla jest taka troche
trucksweb
Cytat(hwao @ 2005-04-26 19:56:20)

wiem,wiem ale chodzilo mi o funkcjonalnosc pod roznymi przegladarkami- jakbym mial czas to bym siedzial i tworzyl wlasny design-ale go nie mam:( i bazuje na dostepnych.

to co zasugerujesz do galerii??jakie kolory, takie aby pasowaly do ogolnego wygladu strony?? planuje zrobic biale tlo tak jak jest wna forum jak myslicie?? worriedsmiley.gif
hwao
Cytat(trucksweb @ 2005-04-26 20:31:18)
to co zasugerujesz do galerii??jakie kolory, takie aby pasowaly do ogolnego wygladu strony?? planuje zrobic biale tlo tak jak jest wna forum jak myslicie?? worriedsmiley.gif

ja mysle ze najlepiej wszytko utrzymywac w jednej tonacji kolorow smile.gif

Wtedy widac ze jest sie caly czas na tej samej stronie.
trucksweb
ok, dieki poprobuje

no to ja troche pozmienialem zwlaszcza galerie- moze byc tak?? rolleyes.gif
revyag
Jeśli chodzi o wygląd, forum i galeria są ok, fajnie się ogląda. Nie wiem tylko czy tak ma być że galeria nie jest wyśrodkowana, znaczy cała strona jest wyrównana do lewej strony. Sprawdzałem pod firefoxem.
trucksweb
wlasnie dopiero teraz to zobaczylem, dzieki- wszystko powinno byc wysrodkowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.