Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejne zmiany
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
11111
Zmieniłęm troche laya strony jak teraz?
http://pawe10.freestarthost.com/index.php
kowal1122
mnie sie podoba po za jedną rzeczą jak najedziesz na jakis link po lewej stronie to zmienia kolor na biały i niemorzna sie doczytac dry.gif
11111
ok zmienie
kowal1122
teraz fajnie.
jak klikam nauczyciele to cala stronka jakos sie piepszy.. dry.gif
GrayHat
IMO ta wasza szkola to jak Hogvard(?) wyglada
Nievinny
Całkiem, całkiem, tylko ten wyraz Witaj trochę dziwnie wygląda.
Majdan
Validator
Hehe

Totalna pomyłka! dry.gif
11111
Majdan > tylko, ze około 40 błędów jest spowodowane tym banerkiem od freestarthost
a jeżeli chodzi o te reszte to mam zamiar to poprawić jak skończę całkowice stronke
sobstel
Cytat(Majdan @ 2005-05-08 19:14:48)
Validator
Hehe

Totalna pomyłka! dry.gif

sluszna uwaga. jakas taka moda nastala na wrzucanie tych buttonow, jednak w duzej czesci przypadkow bezpodstawnie. niektorzy chca "zaszpanowac" a tak naprawde nie maja czym. co do strony to nic specjalnego (jakas grafika i troche tekstu) ale na witryne klasy moze byc. a, no i jest niespojna
Majdan
Cytat(11111 @ 2005-05-08 20:21:51)
Majdan > tylko, ze około 40 błędów jest spowodowane tym banerkiem od freestarthost
a jeżeli chodzi o te reszte to mam zamiar to poprawić jak skończę całkowice stronke

Człowieku, validator waliduje jako "HTML 4.01 Transitional", ilość błędów pomnóż przez 6, a dowiesz się ile byłoby by błędów na XHTML (taki button u Ciebie widać).

Nie wystarczy skopiować z czyjeść strony obrazek, jak się nie wie nawet co on oznacza.
_Mateo
Hehe... Stronka niezbyt ciekawa, na stronke klasową wg mnie oczywiście powinny być ciepłe kolory, wykonana troche z jajem, a nie traka smutna, ponura, nie klejąca się kupy witryna. Jeśli wiesz, że layout nie jest twoją mocna stroną, to skorzystaj z szblonu - wkońcu są dla ludzi, a zazwyczaj są napisane prawidłowo.

PS. Z tym validatorem niezłe jajo - pod czyli pod tym względem twoja stronka jest ok smile.gif Trzeba się upewnic zanim się coś wstawi do oceny - wszak button wygląda fajnie, ale odnośnik nie jest już taki fajny...

Ocena: 3+/10

Pozdrawiam, Mateo smile.gif
sobstel
Cytat(11111 @ 2005-05-08 19:21:51)
Majdan > tylko, ze około 40 błędów jest spowodowane tym banerkiem od freestarthost a jeżeli chodzi o te reszte to mam zamiar to poprawić jak skończę całkowice stronke

mysle ze zle do tego podchodzisz. powinienes od poczatku budowac zgodnie z html lub xhtml. jesli chcesz "poprawiac" strona na koncu to albo w kodzie wyjdzie potworek albo przerobisz cala witryne budujac ja niemal od nowa.
yavaho
Jezeli robisz strone pod rozdzielczosc o szerokosci 800px to zostaw troche miejsca na paski przewijania i ustaw szerokosc strony na 770-780px.
I co jest z tymi obrazkami w galerii ze sie nie otwieraja w IE ani w Operze?

Teraz bedzie troche no fear w stosunku do wlasciciela twojego serwera, ale jak bys chcial sie pozbyc tych reklam to mozesz pobawic sie tym kodem wstawiajac go zaraz pod <body> winksmiley.jpg[zmoderowane]

------

Lamanie regulaminu innych serwisow jest niedozwolone na forum !
Seth
Vertical
Mi sie nie podoba ksiega gosci... nie wyswietla niektorych znakow
11111
zdjęcia działają już pod IE i Operą
Vertical niestety tak mam zamiar zmienić księge gości
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.