Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] niebianskie cos
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dragomir
Na wstepie sie przywitam, bo to moj pierwszy post na forum (mimo ze obserwuje je od jakiegos czasu) - zatem witam wszystkich.

Postanowilem ze jednak wreszcie dam jakies oznaki zycia, a ze nadazyla sie okazja wiec prosze, zrobilem taki sobie layout z mysla o moim ownlogu i go wlasnie teraz wam prezentuje:

http://www.dragomir.h4c.pl/masta_homepage/

co ja moge o nim powiedziec ? troszke roboty bylo, zgodnosci z html czy css nawet nie sprawdzalem ale smie twierdzic ze jest. Teraz czekam na wasze opinie ;]
scanner
Za mało, aby oceniać.
Jako filltext proponuję użyć stringów generowanych przez www.loipsum.com

To nie jest projekt do oceny.
To jest szkic.

Wróc, jak będzie coś więcej.

A... I ten copyright to chyba lekko za duży, nie uważasz?
I zanim dasz coś do oceny - sprawdź to walidatorami.
dragomir
coz, dalem do oceny layout i chodzilo mi o ocene layouta :p (tj. ogolnie ukladu no i wygladu), nie rozumiem czemu uwazasz ze jest tu za malo do oceny, jesli chodzi Ci o jakies skrypty to jak wczesniej pisalem jest to "szablon" dla ownloga wiec po co skrypty ;] racje masz z tymi za duzymi copyrightsami, i to poprawie jak bede mial chwilke.

co do walidacji, jest zgoda z html 4.01 i css (sprawdzilem), buttonow tutaj nie bede umieszczal, conajwyzej juz na ownlogu, i tak zgodnosci z html nie bede mial bo to co generuje ownlog jest juz niepoprawne w niektorch miejscach :p
scanner
Zbuduj kompletne menu.
Wypełnij treścią
Pokaż jak wyglądają linki (normal i hover).

To jest szkic.
Lay pokazuje kompletną stronę, wypełnioną przykładową treścią.

A co do tego co pokazałeś - jest to (przynajmniejna moim LCD) niewyraźne, mdłe i raczej nie zachęca do pozostania.
kszychu
Pomijając już te pustki, to jest to w nielubianej przeze mnie kolorystyce majtkowo-nocnikowej™
kowal1122
troche niebiesko tongue.gif ale od biedy moze byc.
AxZx
ale zes se synek leja wymazal heheh

nie jest to kolorowa majtkowa, chyba nie wiesz co to znaczy tongue.gif

na moim LCD to nie wyglada tak jak u ciebie, Scanner chyba masz dziadoski LCD tongue.gif
trucksweb
dla mnie jest za pusto, te kolory troche mdle sa.
top mnie sie podoba ale juz patrzac w dol zaczalbym robic na nowo. rolleyes.gif
dragomir
co wy z tymi pustkami ?

ach, macie, tylko nie czytajcie bo sie wstydze ;P

http://www.dragomir.ownlog.com
trucksweb
to trzeba bylo podac tego linka a nie innego tongue.gif

zmiany:
1. lewe menu wrzuc do jakiejs tabelki
2. usun kilka tych strzalek to nie jest serwis dla slepych czy dla idiotow dry.gif
3. zmien format formularza do dodawania komentarzy-
**co to?? name?? na poslkiej stronie, a gdzie w tkaim razie "tresc lub message?? sad.gif
4. zmien ten dol na jakis ciemniejszy
5.uzywaj roznych odcieni koloru czcionki (mnie to wiele razy mowiono)

i tyle co mi przychodzi do glowy worriedsmiley.gif
dragomir
hm, robilem to pozno w nocy i nie chcialo mi sie robic osobnej tabelki dla menu ;]

a formularza nie moge zmienic, taki jest na ownlogu i juz ;] co do reszty to sie zobaczy
Majdan
Prosta, ciekawa, spokojna strona! biggrin.gif

Mnie się podoba!
_Mateo
nie jest najgorsza, ale jednak ten niebiański spokój jakoś do mnie nie przemawia... Choć ogólnie zasługuje na 6-7/10.
yavaho
Namieszalem ci troche w Ksiedze gosci winksmiley.jpg Zrob cos z tym aby drugi taki glupol jak ja nie zrobil tego samego na stronie glownej smile.gif
trucksweb
faktycznie zabezpiecz- i zmien chmody.
dragomir
lol, ;DDDD

huh, a myslalem ze jak za cos place to to jest bezpieczne - niestety z tym nic nie moge zrobic, to jest konto na ownlogu i nie mam zadnej mozliwosci ingerencji w skrypty etc. jedyne co moge to zmienic kod html szablonu

huh, dzieki

(ale hala :|)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.