Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwne rozszerzenie...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mariann
Witam

Mam problem, ponieważ nie moge roszyfrowac rozszerzenia plików które wystepują np. w serwisie pracuj.pl. Chodzi dokladnie o koncowke ".cm". Chcialbym wiedziec o jaki jezyk chodzi. Mam jeszcze jedno krotkie pytanie, mianowicie w jakim jezyku sa napisane najwieksze portale.(np onet.pl i wp.pl)

Z góry dziekuje..
Volume
co do drugiego pytania to Onet napisany jest wg specyfikacji HTML 4.0 Transitional (i nadal jest pelen bledow) natomiast WP poszlo troche dalej i aktualnie jest to XHTML 1.0 Transitional, nawet bez bledow.. ale i tak nie jest to jeszcze ideal strony. Zarowno Onet jak i WP kozysta jeszcze ze skryptów javascript, php i Javy (np czaty).
crash
http://www.filext.com/detaillist.php?extde...=cm&goButton=Go A co do języka to to nie wiem czy onet.pl nie jedzie na czymś a'la TCL.
acztery
Twoja strona może i mieć końcówke *.dupa ale trzeba sobie skonfigurować serwer.
mariann
Rozumiem, że serwer można skonfigurowa w bardzo rozny sposob ale przyjelo sie ze pewne rozszerzenia sa zarezerwowane dla poszczegolnych jezykow.(np. .php, .asp itp.)
Dlatego chcialem wiedziec czy pod rozszerzeniem .cm kryje sie jakis konkretny jezyk.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.