Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache2 + Router
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
.chudy.
Witam!

Mam następujący problem. Internet mam rozdzielony po przez router i automatycznie mam wew. ip i jestem za natem. I tutaj mam problem. Chce udostępnić mój server dla "całego" świata (tj. aby był dostępny spoza localhosta). Czy da się jakoś to zrobić? Przekierowywanie portów?
crash
Cytat
Czy da się jakoś to zrobić? Przekierowywanie portów?
Tak, tak.
.chudy.
Cytat(crashu @ 2005-06-15 19:17:13)
Cytat
Czy da się jakoś to zrobić? Przekierowywanie portów?
Tak, tak.

To następujace pytanie. Jak?
crash
A co za router? Czy sprzętowy czy serwerek? Bez takich podstawowych informacji można tylko praktykować wróżbiarstwo...
.chudy.
Sprzętowy
crash
I? Dalej zgadywać? Szukaj w instrukcji obsługi jak wygląda proces przekierowywania portów.
.chudy.
Cytat(crashu @ 2005-06-15 19:35:31)
I? Dalej zgadywać? Szukaj w instrukcji obsługi jak wygląda proces przekierowywania portów.

Ale mi chodzi o konkretne dane tzn. z jakiego portu przekierowywać na jaki? Bo jak się przekierwouje to akurat wiem. Tylko, że nie wiem co angrysmiley.gif
crash
Przekieruj port 80 z adresu zewnetrznego na adres lokalny z serwerem Apache, a w konfiguracji Apache'a ustaw odpowiedni VirtualHost (było o tym już dziś).
code46
Było tu http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31646 ale i tak lipa jest
dr_bonzo
Robisz przekierowanie (jak wyzej): port 80 routera na jakikolwiek port kompa z apachem (moze tez byc 80) -- konfigurujesz apacha zeby sluchal na tym porcie (Listen 8888) z uzyciem wirtual hostow (bedziesz mial inny server na localu i inny w internecie)lub bez nich (wszedzie to samo).
code46
Cytat(dr_bonzo @ 2005-06-15 18:01:24)
Robisz przekierowanie (jak wyzej): port 80 routera na jakikolwiek port kompa z apachem (moze tez byc 80) -- konfigurujesz apacha zeby sluchal na tym porcie (Listen 8888) z uzyciem wirtual hostow (bedziesz mial inny server na localu i inny w internecie)lub bez nich (wszedzie to samo).

Zrobiłem tak jak mi kazano i lipa. Możesz zajrzeć tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31646 Będe bardzo wdzięczny za pomoc bo już trace nerwy z tym apachem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.