Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: apache i subdomena na innym ip
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
korro
witam, mam taka sytuacje, mam domene domena.pl, chcialbym, aby poddomena test.domena.pl wskazywala na inny ip lub inna domene. moge to zrobic z poziomu apache questionmark.gif moze wystarczy jakis skrypt, kotry z poziomu php bedzie przekierowywal pod inne ip + sciezka, chodzi mi np. o sytuacje: test.domena.pl/aplikacja musi zostac przekierowana na nowadomena.pl/aplikacja pzdr i z gory dzieki za odpowiedz.
kszychu
Tego nie robi się na poziomie apache'a a na poziomie dnsów. Jeśli jesteś właścicielem domeny to zrób wpis wdnsie albo zleć go komuś, na czyim serwerze zaparkowana jest domena.
dr00m
Mama podobny problem, moglbym Cie prosic o rozwiniecie tematu?

Domena jest wykupiona w rejestrator*****.pl, mojadomena.pl wskazuje na nameservery firmy hostingowej - firma udostepnia dla urzytkownikow CPanel.

No wlasnie i zaczynam sie strasznie motac... co gdzie powinienem wpisac aby subdomena.mojadomena.pl wskazywala na inny ip nizeli mojadomena.pl

Bylbym bardzo wdzieczny za wytlumaczenie zagadnienia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.