Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NetID
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pawelr1975
Witam wszystkich,

Chciałbym abyście spojrzeli na mój nowy program NetID który znajduje się pod adresem www.netidsystem.com, i podzielili się swoimi uwagami.

NetID - to program dzięki któremu można automatycznie logować się do serwisów www oraz bezpiecznie przechowywać swoje prywatne dane takie jak hasła, ustawienia osobiste oraz dane poufne.

Pozdrawiam
Paweł
NuLL
Ja bym się np. bał że moje dane mogą gdzieś lub do kogoś wędrować.

EDIT
Ja chciałym przeprosić autora. Ściągnałem sam program nie zauważając źródeł - przepraszam smile.gif
pawelr1975
Witam,

Nie ma takiej obawy, Projekt jest open sourcowy wiec mozna sobie podejrzec kod. Program jest napisany w c# wiec jezeli ktos chce to moze obejrzec sobie algorytmy. Poza tym wszystkie dane są szyfrowane hasłem użytkownika. Algorytmy szyfrujące które zostały zastosowane w programie są powszechnie znane i przetestowane na całym świecie. Jednym z założeń budowy takich algorytmów jest to, że nie przechowywują żadnych ukrytych danych.

A ponieważ hasła i dane personalne są przechowywane w postaci zaszyfrowanej to nie ma możliwości ich przesłania bo i tak nie można ich rozszyfrować.

Rozszyfrowanie danych zakodowanych przez NetID, które używa algorytmu Rijandel zajełoby superkomputerowi około 2 lat. Więc o to nie ma żadnej obawy.

Pozdrawiam
Paweł
hamlecik
szkoda, ze PIN kart nie mozna przechowywac i hasel jednorazowych smile.gif
pawelr1975
Alez mozna smile.gif w tozsamosci jest opcja inne dane. Mozna tam wpisac dowolne dane kody pin tez.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.