pawelr1975
10.08.2005, 15:58:52
Witam wszystkich,
Chciałbym abyście spojrzeli na mój nowy program NetID który znajduje się pod adresem www.netidsystem.com, i podzielili się swoimi uwagami.
NetID - to program dzięki któremu można automatycznie logować się do serwisów www oraz bezpiecznie przechowywać swoje prywatne dane takie jak hasła, ustawienia osobiste oraz dane poufne.
Pozdrawiam
Paweł
NuLL
11.08.2005, 01:11:08
Ja bym się np. bał że moje dane mogą gdzieś lub do kogoś wędrować.
EDIT
Ja chciałym przeprosić autora. Ściągnałem sam program nie zauważając źródeł - przepraszam
pawelr1975
11.08.2005, 07:24:23
Witam,
Nie ma takiej obawy, Projekt jest open sourcowy wiec mozna sobie podejrzec kod. Program jest napisany w c# wiec jezeli ktos chce to moze obejrzec sobie algorytmy. Poza tym wszystkie dane są szyfrowane hasłem użytkownika. Algorytmy szyfrujące które zostały zastosowane w programie są powszechnie znane i przetestowane na całym świecie. Jednym z założeń budowy takich algorytmów jest to, że nie przechowywują żadnych ukrytych danych.
A ponieważ hasła i dane personalne są przechowywane w postaci zaszyfrowanej to nie ma możliwości ich przesłania bo i tak nie można ich rozszyfrować.
Rozszyfrowanie danych zakodowanych przez NetID, które używa algorytmu Rijandel zajełoby superkomputerowi około 2 lat. Więc o to nie ma żadnej obawy.
Pozdrawiam
Paweł
hamlecik
26.08.2005, 23:59:18
szkoda, ze PIN kart nie mozna przechowywac i hasel jednorazowych
pawelr1975
29.08.2005, 22:09:10
Alez mozna

w tozsamosci jest opcja inne dane. Mozna tam wpisac dowolne dane kody pin tez.
Pozdrawiam