Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: orintacja papieru
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
staspolo
Witam, czy jest jakaś możliwość zmiany orientacji papieru (z pionowej na poziomej) ze strony kodu??. Domyślna pionowa strasznie mnie wkurza!!
orson
witam

było ... nie da się

pozdrawiam
TomASS
jedyne co możesz zrobić (przynajmniej w IE) to przy ustawieniu drukowania )CRTL+P) wybrać preferencje drukarki, ustawić strone na landscape (poziomo) i kliknąć zamiast "ok" - "zastosuj" - u mnie to zadziłało.
mhs
Cytat(TomASS @ 2005-09-19 23:30:20)
jedyne co możesz zrobić (przynajmniej w IE) to przy ustawieniu drukowania )CRTL+P) wybrać preferencje drukarki, ustawić strone na landscape (poziomo) i kliknąć zamiast "ok" - "zastosuj" - u mnie to zadziłało.

Ale przecież kolega pyta, czy jest możliwość ustawienia orientacji z poziomu kodu, a nie ręcznie.
revyag
Osobiście uważam że to jak drukowana jest strona powinno zależeć od użytkownika i nie powinno być wymuszane od strony kodu. Poza tym jeśli używasz do drukowania window.print() to w oknie które się pojawi user i tak będzie miał możliwość zmiany orientacji strony. Więc nie wiem czy jest sens się w to zagłębiać.
Ale jeśli chcesz smile.gif
link1
link2
link3
staspolo
dzięki wielkie za info, chodzi o to że moja strona powinna być drukowana poziomo, a używa jej osoba dla której komputer to wielka nie wiadoma, więc wolał bym jakoś umilić prace...

pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.