Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Serwis Nilfheim
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Solprinc
Wstępnie: strona sprawdzona validatorami, nie wykryły one żadnych poważnych błędów. Nie ja zrobiłem stronę, lecz jedynie obmysliłem układ działów, planowany wygląd i podesłałem grafiki odpowiedniej osobie - zatem w tym przypadku layout zrobił Nazcain.

Adres strony serwisu:
www.nilfheim.pl

Pozdrawiam.
TomASS
Noto zaczynamy:

Wady:
  • Nie przepadam z menu we flashach
  • Nie mam pojęcia co to jest to na dole...może ja się nie znam tongue.gif
  • Napis w menu "kliknij aby zamknąć nie działa"
  • Wszystkie grafiki we flashu....to pewnie przez to strona długo mi się ładowała :/
A teraz zaety:
  • Cudnie zrobiona grafika
  • Pomysł na menu smile.gif
  • Nawigacja
  • Kodowanie
  • Kolorystyka
Jednym zdaniem, nie za bardzo jest się do czego przyczepić...9/10 jak dla mnie smile.gif
Speedy
Ogólne wrażenie dobre smile.gif Strona całkiem sympatyczna pod względem wizualnym.

Kilka uwag:

- trochę denerwuje mnie to, że jak się najedzie na opcję w menu, to ona cały czas miga... mogłaby np. mignąć raz i przestać - wtedy byłoby lepiej.
- miejsca na treść właściwą jest bardzo mało
- zrobiłbym margines z lewej strony, żeby ładniej wyglądało i nie zasłaniało tego anioła
- ten baner na dole lepiej wyglądałby, jeśli byłby nad stopką, a nie pod nią, bo gdy jest trochę mniej treści layout wywołuje wrażenie obciętego na dole.
- http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%....nilfheim.pl%2F

Ale generalnie rzecz biorąc, nie jest źle winksmiley.jpg . Wg mnie strona dobra - należy jedynie poprawić dorbne defekty.

Pozdrawiam.
Pigula
flash, flash, flash!! przeciez to mozna zrobic bez niego a przynajmniej wiekszosc. nie podoba mi sie baner pod stopka, wogole go nie powinno byc a przynajmniej nie wy tym miejscu. ale ogolnie grafika mi sie podoba tylko po co we flashu. ogolnie cala strona jest dobrze zrobiona, ale powiem to jeszcze raz po co ten flash?!? winksmiley.jpg
sobstel
garfika bardzo dobra, mroczna i klimatyczna, ale co do wykonania mam te same uwagi co powyzej. przede wszystkim niepotrzebnie ten flash, to samo mozna zrobic w xhtml + css (no moze bez tego migania, ale to akurat dobrze). co wiecej, stopka nie jest na cala dlugosc strony (uzywam opery) i wydaje mi sie ze lepiej by bylo jakby byla na samym dole, a nie przed bannerem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.