Witam,
Jakis miesiac temu prowadzilem serwer do gry w WoW, ale zrobilem przerwe 'do odwalania'. W tym czasie jeden z graczy zalozyl serwer o identycznej nazwie i identycznych zasadach, a na dodatek skopiowal cala grafike i tresc ze strony WWW. No bezczelnosc. Spotkal sie ktos z taka sytuacja juz? Co robic z takimi delikwentami? Na policje? Jest tez strona bowi.org.pl, ale oni moga co najwyzej nastraszyc co do strony.
Pozdrawiam
tiraeth
28.09.2005, 19:48:06
Jeżeli jesteś w stanie udowodnić (prawnie), że jesteś autorem tych grafik (a biorąc pod uwagę to, że użyłeś obrazki producenta gry, np. postacie, będzie trudno) i informacji to oczywiście po zidentyfikowaniu tego typka możesz zgłosić sprawę do sądu... jednak radzę skontaktować się z BOWI.org.pl
orson
28.09.2005, 21:37:31
witam ...
masz na myśli piracki serwer do WoW

bo mi się wydawało że tylko blizzard utrzymuje serwery do WoW ...
pozdrawiam
DreeD
28.09.2005, 22:26:46
orson ma racje. Ludzie z Blizzard'a tępią nielegalne serwery do WoW'a na całym świecie.. w tym w Polsce. Sam spotkałem się z przypadkiem, że gość musiał zapłacić grzywnę (mój znajomy).
Jeśli pójdziesz na policję i powiesz im to co własnie nam powiedziałeś, możesz mieć z tego powodu same nieprzyjemności.