Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [logo] ocena logotypu...
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
dominiq
Witam.

Uprzejmie prosze o ocene logotypu, który znajduje sie pod adresem

http://kdr.kei.pl/kdr2110.bmp

pozdarwiam
Dominiq
Pigula
po pierwsze to moglbys wrzucic cos lzejszego, a po drugie to jakos do mnie nie przemawia pomijajac ze jest to bardzo proste, choc loga nie musza byc wybajerzone, ale moze jakas inna czcionka i bardziej nasycone kolory
mike
Bardziej mi się to logo kojarzy z płynem do kąpieli i toną bąbelków tongue.gif niż z komputerami.
Bardzo średnie, wręcz mizerne.

I daj pod tym linkiem plik w jakimś "cywilizowanym" formacie tongue.gif
ActivePlayer
jak dla mnie brakuje jakiegokolwiek, chociaz lekkiego gradienta, chociazby gdzies na tym niebieskim... kolory ciemne, brakuje im koloru tongue.gif no i bmp to juz totalnia porazka smile.gif
marast78
prawda jest taka, że nikomu nie dogodzisz, według mnie tematyka komputerów sprawia, że dobrze by było powiązać logotyp właśnie z tą tematyką wogóle trudno wypowiedziec się czy logotyp jest ok nie znając specyfiki firmy, na co jest nastawiona itd. , poza tym porponuje ci takie rzeczy oceniać na forach grafików bo tutaj widzę sami eksperci biggrin.gif od wszystkiego
Jim
Cytat(marast78 @ 2005-10-25 14:01:43)
porponuje ci takie rzeczy oceniać na forach grafików

zgadzam sie z przedmowca.

poza tym pomiedzy logoiem i logotypem sa pewne roznice.

moim zdaniem jest to dobre, i bedzie lepsze jakbys wyrzucil te pionowo ustawione "babelki" tongue.gif a te pod ukosem tez nie najlepiej wygladaja (wystarczyloby jakos zmienic ich uklad). kolory spoko, tekst tez, ogolnie tradycyjne i spokojne.

aha czepilbym sie jeszcze w 2 i 3 wersji napisu kdr nachodzacego na kontury kolek.
Chewolf
Cytat(ActivePlayer @ 2005-10-25 07:36:30)
no i bmp to juz totalnia porazka smile.gif

Może to jakieś patenty o których nie wiemy tongue.gif Co do logotypu to jak dlamnie jest ok, z tym że ja należe do ludzi którzy wolą prostotę więc... temu który lubi świecidełka, nie dogodzisz... :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.