Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy natury techniczej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tiraeth
Witam,

zauważyłem, że chyba mój komputer się zepsuł (piszę z zastępczego), uruchamiam komputer i nagle nic... tak jakby nie odczytywał biosu, nie wyświetla nic poprostu czarny ekran smile.gif Myślę sobie, no chyba coś z taśmami IDE a tu klapa - poodłączałem wszystkie i dalej nic nie wykrywa... no ładnie sad.gif Obstawiam za tym, że chyba coś z CMOSem się stało ale nie wiem co i nie wiem jak (komputer dzień wcześniej chodził elegancko). Może ktoś z Was wie co mogło się stać? Wszelkie informacje będą mi pomocne...
crash
A płyta wydaje jakieś sygnały przy startowaniu? Jeśli nie to martwa płyta lub procek... Ewentualnie możesz próbować zrestartować BIOS.
Chewolf
Może to głupie ale posprawdzaj błache sprawy, np zasilanie i sprawdź czy działa zasilacz... np. podłacz wiatraczek i spróbuj uruchomić bez płyty, poprzez zwarcie pewnych kabelków jakich sprawdz na Tweaku.
kszychu
Ostatnio robiłem taki jeden zepsuty. Objawy uszkodzenia karty graficznej, wyjąłem kartę, przedmuchałem z kurzu (odkurzacz + suszarka) i założyłem. Zadziałało. Może Twój komp po prostu zawilgotniał?
tiraeth
W poniedziałek oddaję do serwisu smile.gif

Próbowałem zrestartować CMOS (wyciągająć baterię) ale to nie pomogło - podejrzewam, że padła PŁYTA sad.gif Karty graficznej nie moge odłączyć od płyty (wyjścia OUT blokują się w śledziu).

Tylko czekać na wyniki "badania" kompa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.