Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem ze zmiennymi
Forum PHP.pl > Forum > PHP
art
Witam... mam taki problem... napisalem skrypt w ktorym nie uzywalem $_GET, $_POST ani $_SESSION i teraz nagle na serwerze zmienili konfiguracje i moj skrypt niestety nie dziala prawidlowo z wiadomych zresztą przyczyn... przerabianie tego wszystkiego nie jest dla mnie oplacalne i domyslam sie ze raczej byloby to zbyt czasochłonne... a na dodatek w moim skrypcie sa zmienne ktore raz są przekazywane przez get a raz przez post i tu pewnie narodzilby sie znow jakis problem... dlatego chcialbym sie zorientować czy jest jakis sposób ktory pozwolilby w jakis automatyczny sposob zamieniać gdzies na poczatku pliku index.php wszystkie zmienne typu $_GET $_POST $_SESSION itp na zwyczajne? zeby jakos automatycznie np $_GET['podstrona'] zamienialo sie na $podstrona=....
sobstel
nie wiem skad u mnie taki dobry humor dzisiaj, ale :
na pcozatku skryptu uzyj ktorejs z tych funkcji extract" title="Zobacz w manualu php" target="_manual lub import_request_variables" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
art
Dobry humor to podstawa biggrin.gif jeśli sie przyczynilem w jakikolwiek sposób do tego ze go masz to bardzo się ciesze biggrin.gif... Dzieki za podpowieź zaraz przeczytam co to za funkcje ... znalazlem jeszcze na forum cos takiego:

1. <?php
  2.  
  3. while (list($k, $v) = each ($_GET)) { ${$k} = $v; }
  4.  
  5. ?>

Czy jest to dobre rozwiązanie?
sobstel
wydaje mi sie pozostale 2 funkcje sa nieco wydajniejsze nize przelatywanie tablicy pętlą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.